Répás-krémsajtos süti – sárgarépa, ahogy a gyerekek is szeretik

A répás-krémsajtos süti egy szuper édesség. A sárgarépa ízét olyan finoman rejti, hogy még a sárgarépa nevének kiejtésére is fújoló gyerekek is hajlandók megenni.

répás krémsajtos süti

Répás-krémsajtos süti

Hozzávalók

Tésztához

  • 30 dkg barna cukor,
  • 2 dl étolaj,
  • 4 nagy tojás,
  • 10 dkg darált dió,
  • 28 dkg liszt,
  • 40 dkg reszelt sárgarépa,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • 1 sütőpor,
  • 1 mokkáskanál almás rétes fűszerkeverék (vagy mézeskalács fűszer),
  • csipet só,

Tetejére

  • 20 dkg natúr krémsajt,
  • 10 dkg porcukor,
  • 1 vaníliás cukor.

Elkészítése

  • A tészta hozzávalóit összekeverjük a reszelt répával.
  • Zsírozott, lisztezett tepsiben (22×36 cm), 180 °C-on kb. 40-50 percig sütjük.
  • Ha kihűlt, megkenjük a cukrokkal kikevert krémsajttal és reszelt répával díszítjük.

Nagyon köszönöm a receptet Pethes Juditnak!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 139
  • 10
  •  
  •  
  • 139
  •  
  • 10
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük