Répás-krémsajtos süti – sárgarépa, ahogy a gyerekek is szeretik
A répás-krémsajtos süti egy szuper édesség. A sárgarépa ízét olyan finoman rejti, hogy még a sárgarépa nevének kiejtésére is fújoló gyerekek is hajlandók megenni.
Répás-krémsajtos süti
Hozzávalók
Tésztához
- 30 dkg barna cukor,
- 2 dl étolaj,
- 4 nagy tojás,
- 10 dkg darált dió,
- 28 dkg liszt,
- 40 dkg reszelt sárgarépa,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 sütőpor,
- 1 mokkáskanál almás rétes fűszerkeverék (vagy mézeskalács fűszer),
- csipet só,
Tetejére
- 20 dkg natúr krémsajt,
- 10 dkg porcukor,
- 1 vaníliás cukor.
Elkészítése
- A tészta hozzávalóit összekeverjük a reszelt répával.
- Zsírozott, lisztezett tepsiben (22×36 cm), 180 °C-on kb. 40-50 percig sütjük.
- Ha kihűlt, megkenjük a cukrokkal kikevert krémsajttal és reszelt répával díszítjük.
Nagyon köszönöm a receptet Pethes Juditnak!
139 10
139 10
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!