Őszibarack ivólé házilag

Őszibarack ivólé házilag is egyszerűen elkészíthető. Hatalmas előnye, hogy biztosak lehetünk benn, hogy mit tartalmaz. Nincsenek benne mesterséges, káros alapanyagok. Egy üvegnyi tömény napfény és egészség.

őszibarack ivólé

Turánné Szolnoki Valéria osztotta meg velünk, hogy készítette az egészséges italt, ami az egész család kedvence. Fogadd szeretettel és spájzold be te is a nyár tömény zamatát télire!

Őszibarack ivólé házilag

“Őszibarack ivólét készítettem a sok érett barackból. A barackokat megmostam és a héját lehúztam kimagoztam. A barack húsát kisebb darabokra vágtam és összeturmixoltam.

5 deciliter barackhoz adtam egy liter vizet, egy csapott mokkás kanál borkősavat. Az eredeti recept szerint 30 dkg cukrot írt hozzá, de cukor helyett én édesítőt adtam hozzá. Ízlés szerint bárhogy ízesíthető.

Felforraltam, és kb. tíz percig főztem. Forrón üvegekbe mertem, száraz dunsztba tettem. Amikor kihűlt ment a polcra.

Unokám szerint nagyon finom. Régi recept, most kerestem elő, mert az idén sok a barack.😊”

Jó étvágyat hozzá!

Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Turánné Szolnoki Valériának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

nyolc − 2 =