Erika ronda és finom süteménye

Erika ronda és finom süteménye sokak által tesztelt finomság. Sok ember pedig nem tévedhet. De elég csak ránézni a szaftos sütire, amiből a csoki darabkák lávaként törnek ki, már is ugrik az ember, hogy hamar összedobjon egy hasonló kényeztető finomságot.

Erika ronda és finom süteménye

Erika ronda és finom süteménye

“Egy süti, ami “randa”….és nagyon finom!

Nyitott kertek alkalmával szoktam sütni, nagy a sikere!

…de tényleg! Imádjuk! Csak gyorsan összekeverem, be az előmelegített sütőbe, langyosan finom!

Nem tudom meddig áll el, milyen, ha kihűl és mennyi az egészséges adagja!!!???😉❤️😍

Így, ahogy írom, sorrendben összekeverjük a hozzávalókat:

  • 100 g cukor
  • 2 tojás sárgája,
  • 115 g olvasztott vaj,
  • 3 db banán (túlérett, villával összetörve),
  • 200 g liszt (én a felét darált dióval, vagy “Dejó”-val pótolom),
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék,
  • kevés vanília aroma,
  • 100 g étcsoki apróra vagdalva,
  • a 2 tojásfehérje felvert habban.

Mehet bele kevés citromlé, vagy rum, vagy vodka, vagy…minden, ami ízlésed szerint belefér!!!!

Sütőpapírral bélelt, 23-30 cm-es tepsiben sütöttem.

Forró sütőbe teszem, majd fokozatosan lejjebb veszem és 150 fokon, légkeveréses módban kb. 30 percig sütöm.

Langyosan finom, amikor az étcsoki még félig olvadt!

A csoki es a banán mennyiségevel is lehet játszani, nekem ez mar beváalt. Még így is mindegyik sütés más ízű lesz.

Az utóbbi pár héten nem is tudom hányszor sütöttem…és ahogyan anyukám a töltött káposztát készítette ezerféleképpen, úgy én ezt a süteményt. Ahányszor sütöm,…mindig más…egyre jobb!

Az alaprecept, akitől kaptam, ő a cukor mennyiségének megfelelő szaffi negyedannyit használt és tönköly lisztet. Mivel a banán elég domináns, ezért azzal is nagyon jó.

Nem lehet elrontani.

Jó étvágyat!”

Nagyon köszönjük a receptet Sinka Erikának!

  • 144
  •  
  • 14
  •  
  •  
  • 144
  •  
  • 14
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 × kettő =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás