Gyors kuglóf – karácsonyi ajándéknak is kitűnő

Gyerekkoromban nagy kedvencem volt a kuglóf. Az a békebeli, a jó házi. Igazán fenséges reggeli volt egy csésze főzött, habos, illatozó kakaóval. Mai napig is csak azt szeretem, a bolti kuglófot ki nem állhatom. 

 gyors kuglóf

A régi családi kuglóf recept talán nincs is meg nekünk, de sebaj, mert Sinka Erika olvasónk elhozta a kedvenc kuglóf receptjét. Fogyaszthatjuk natúr is, de nagyon jól illik hozzá egy fincsi házi készítésű lekvár, pl. a cukor nélküli birsalmalekvár, a sütőben készített szilvalekvár  vagy az alkoholos őszibarack-banán lekvár

Gyors kuglóf hozzávalói

  • 4 tojás fehérje,
  • 4 tojás sárgája,
  • 100-120 gr cukor,
  • 125 ml olaj,
  • 210 gr liszt,
  • fél zacskó sütőpor
  • egy pici szódabikarbóna 
  • 125 ml tej,
  • 1 kanál kakaó,
  • vaníliáscukor,
  • fahéj,
  • citromhéj.

Gyors kuglóf elkészítése

  • a 4 tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verjük,
  • egy másik tálban összekeverjük a 4 tojás sárgáját a 100-120 gr cukorral és a 125 ml olajjal,
  • a lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát, 
  • a tojásos masszába felváltja beleadagoljuk a lisztet és tejet,
  • vaníliás cukorral, fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük,
  • majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojás fehérjéket,
  • a massza 3/4-ét beleöntjük a kuglófformába,
  • majd a maradék 1/4 részhez 1 evőkanál kakaót adunk,
  • belecsurgatjuk a formába öntött tésztába,
  • 160 fokon kb. 50 perc alatt sül meg,
  • ha gyorsítani akarjuk a sütést, akkor 190-200 fokra melegítsük fel a sütőt, süssük 5 percig, majd vegyük le 180 fokosra és további 10 percig süssük, ezután pedig 150 fokon süssük készre,
  • ha kihűlt, a tetejét ízlés szerint díszíthetjük cukor vagy csoki mázzal, díszítőgyöngyökkel. 

 

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Nagyon köszönöm a receptet Sinka Erikának!

Jó étvágyat!

+1 Tipp

Karácsonyi ajándéknak is remek. Celofánba csomagolva, masnival átkötve igazán mutatós és szívmelengető ajándék.

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 155
  •  
  •  
  • 789
  •  
  •  
  • 155
  •  
  •  
  • 789
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

11 − 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás