Illatos, narancsos kuglóf receptje

Az illatos, narancsos kuglóf elkészítése a kuglóf rajongóknak és a citrusok szerelmeseinek szinte kötelező. A piskótára emlékeztető állagú, illatos, szaftos kuglóf frissen facsart narancs hozzáadásával készül, garantáltan családi kedvenc lesz. 

illatos, narancsos kuglóf

Illatos, narancsos kuglóf

Piskótára emlékeztető, mennyei ízű, állagú, ízletes kuglófot sütöttem 🥮
Frissen facsart narancs/mandarin (vegyesen) felhasználásával készült. (Azóta már vérnaranccsal is elkészítettem…)
Illatos, szaftos, puha, nagyon finom!
Előre is megsüthető, nem szárad ki, nem veszít a minőségéből állás közben.
Jó szívvel ajánlom! Vigyázat…fogyasztása függőséget okozhat…! 😉 😃 – ajánlotta a kuglóf receptet Illésné Nagy Mária

Hozzávalók

Tésztához

  • 4 db tojás,
  • 28 dkg cukor (nálam 6,5 dkg Negyedannyi cukorhelyettesítő),
  • 1 csomag vaníliás cukor (helyettesítő),
  • 1 csipet só,
  • 240 ml olaj,
  • 2 db narancs reszelt héja (nálam házi, kandírozott narancshéj),
  • 240 ml narancslé (frissen facsart narancslé, lehet a visszamaradt rosttal együtt felhasználni),
  • 300 g liszt (nálam DW 50-es liszt),
  • 1 csomag sütőpor.

Sütés után, beáztatáshoz

  • 120 ml narancslé (leszűrve),

Tetejére

  • porcukor, díszítés

Elkészítése

  • Az egész, feltört tojásokhoz hozzáadjuk a cukrokat, a csipet sót, a kimért olajat, a frissen facsart narancslevet és a narancsok reszelt héját (vagy a kandírozott narancshéjat), elkeverjük.
  • A liszttel a sütőport elvegyítjük és 2 – 3 adagban a tojásos masszához keverjük. Folyós állagú masszát kapunk eredményként – ilyennek kell lennie.
  • Nagyobb kuglóf formát vajjal/olajjal/leválasztó sprayval kikenünk és beleöntjük a masszát.
  • 160 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 percig sütjük.
  • Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
  • Miután kivettük a sütőből, egy hústűvel jó sok helyen szurkáljuk meg a tésztát és öntözzük meg a kimért narancslével.
  • Hagyjuk teljesen kihűlni, utána borítsuk ki a formából.
  • Porcukorral megszórhatjuk, ízlés szerint narancs/mandarin gerezdekkel díszíthetjük.

Piskótára emlékeztető, illatos, ízletes, finomságos sütemény.
Jó sütögetést, jó étvágyat kívánok!

Tipp: a frissen kifacsart narancsok levét szűrőn leszűrtem, a visszamaradt sűrű, rostos gyümölcshúst a tésztához szükséges narancsléhez hozzáadtam – sajnáltam volna nem felhasználni…😉

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Köszönöm a megosztásokat!
  •  
  • 8
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 8
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük