Fűszerek lefagyasztása télire

A fűszerek lefagyasztása egyszerű és igen hasznos tud lenni. Illésné Nagy Mária most elárulta, milyen trükköket alkalmazva biztosítja a nyár ízeit a hideg hónapokra.

 

Fűszerek lefagyasztása

 

“Tippek, trükkök, fortélyok….🧐
Figyelem!…. már most érdemes a télre gondolni, szorgoskodni.
Petrezselyem, zeller zöldje mindig kéznél lesz, egyszerű és nagyszerű megoldás.
Így szoktam gondoskodni arról, hogy egész télen legyen a fagyasztómban konyhakészen.
Bármikor és bármilyen ételhez rendelkezésemre áll.

A vastag levélszárról letépkedem a vékony nyeles leveleket, jó alaposan, többször váltott vízben átmosom.

 

Fűszerek lefagyasztása

Leöntöm róla a vizet, kisebb csokrokat készítek, papírkéztörlőn még leitatom róla a vizet, tépek, vágok egy szélesebb sávot a folpackból, ráfektetem a csokrot és szépen feltekerem, becsomagolom. A két szélét aláhajtom és már mehet is a fagyasztóba. Egy ekkora adag elég levesbe, de akár kibontva egy ollóval tökéletesen, fagyott állapotában is vágható, szeletelhető, darabolható az ételbe.

Ha sok helyünk van, akár műanyag dobozba, vödörbe is jó sok beletömöríthető, használatkor csak kiveszünk egy adagot belőle…
Aromáját, színét, ízét megőrzi a fagyasztás során is.
Egész télre való mennyiségről tudunk így gondoskodni.

Néha szoktam összeaprítva, vagy egészen apróra, húsdarálón ledarálni és kisebb műanyag edényben vagy jégkocka tartójában lefagyasztani.Ilyenkor csak török egy kockányit belőle, pont amennyire szükségem van. Zacskóban is tárolható.

A legjobb megoldás, “mindig kéznél van”. Pl. a paradicsomleves zeller nélkül: elképzelhetetlen! ☺️ Mindig van a fagyasztóban… 😊

További olvasói ötletek: 

Wolf Márta: “Én is a folpac-os megoldást szoktam alkalmazni petrezselyemnél. A zellerleveleket megmosom, szinte teljesen megszárítom és a vastag szárral együtt hagyva kb. 10 cm-es darabokra vágom. Egy nagyobb fedeles műanyagba rakom, így megy a fagyasztóba. (Vannak olyan levesek, amikor így, darabokban jobb és szebb a levesbe rakandó zeller. Ez az én gyakorlatom … 🙂 Azért fontos, hogy megszáradjon a zellerlevél, mert akkor elválnak a darabok egymástól fagyott állapotban, ki tudunk venni 1-2-őt! De szoktam zellergumót is szépen cikkekre vágva bedobozolni, úgy, hogy ne tapadjanak egymáshoz, ki lehessen 1-1 szeletet is venni.” 

 

Nagyon köszönöm az ötleteket az olvasóknak!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 38
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  • 38
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

öt × négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás