Pesto petrezselyemből receptje és felhasználása

Az olasz konyha kedvelt kiegészítője, a zöld fűszerekből készülő pesto egyre népszerűbb nálunk is. Olvasónk most azt mutatja meg, hogy készül nála a pesto petrezselyemből és azt is megmutatja, hogy használta fel.

Pesto petrezselyemből

A pesto elnevezés a pestare (szétnyomkodni) olasz igéből ered. Az alapanyagokat a zöldfűszereket, az olajos magvakat, fokhagymát, olajat, érett sajtot vagy túrót, esetleg tejet mozsárban összenyomják és jól összedolgozzák.

Pesto szinte bármilyen fűszernövényből készíthetünk: bazsalikom, petrezselyem, rukola, koriander, medvehagyma, reteklevél, céklalevél, spenót, sóska. De akár szárított paradicsom, vagy maradék grillezett zöldségek is használhatók alapként. A rozmaring íze annyira intenzív, hogy abból nem kapunk élvezhető ízvilágú pestót.

Az olaszok egyik nagy kedvence a bazsalikom pesto (pesto genovese).

A pestot sosem fűszerként, hanem rátétként, az étel kiegészítőjeként használjuk fel.

Pesto petrezselyemből elkészítése és felhasználása

Rendek-Forró Lídia a magyar konyha kedvencét, a petrezselymet használta pestójához.

“A petrezselyemhez fokhagymát, sót, most tökmag volt itthon, így azt pirítottam, olívaolajat, és végül egy vegyes érlelt sajtreszeléket használtam. Van aki a parmezánra esküszik, van aki mással szereti. Nekünk most egy vegyes keverék volt (már-már lábszagú😀), de az íze fenséges.

A Pestot tegnap készítettem, ma pedig társítottam hozzá egy kis krumplis nudlit😊.

A nudlit hagyományos módon állítottam össze, majd kézzel formáztam. Ahogy éppen sikerül,olyan formát kap a nudli.”

petrezselyem pestos nudli

Nagyon köszönjük a receptet Rendek-Forró Lídiának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 + 5 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás