Majonézes tésztasaláta gazdagon
A majonézes tésztasaláta egy kitűnő hűsítő nyári fogás, amit előre is elkészíthetünk. Akár önmagában is fogyaszthatjuk, de rántott és sűlt húsok, halak, fasírt körete is lehet. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető.
![majonézes tésztasaláta tálban](https://balkonada.hu/wp-content/uploads/2022/07/majonezes-tesztasalata-600x450.jpg)
Majonézes tésztasaláta gazdagon receptje
Ebben az afrikai melegben biztos jól fog esni a hideg, hűsítő fogás. Aki szeretné (és van hozzá ereje) készíthet mellé sült vagy grillezett húst, de pl. fasírttal is nagyon finom.
Az összeállítás ízlésünk és a hűtőben, kamrában fellelhető hozzávalók alapján, tetszés szerint variálható.
Jó szívvel ajánlom ezt a könnyen elkészíthető finomságot. Jó étvágyat kívánok! – ajánlotta figyelmünkbe a remek receptet Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók: (4 – 5 személyre)
30 dkg szarvacska tészta (vagy tetszés szerinti)
Majonézes öntethez:
- 6 evőkanál majonéz
- 4 evőkanál tejföl
- 1 evőkanál ketchup
- 1 teáskanál dijoni mustár (sima is jó)
- 2 csipetnyi só
- kevés őrölt bors
- ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer
Belevalók
- 20 dkg főtt sonka (tetszőleges: csirke, sertés…)
- 1 doboz kukorica konzerv
- 1 piros kaliforniai paprika
- 10 dkg keményebb fajta sajt (Edami, Trappista, Óvári, Gouda)
- 1 egész alma
- 4 darab főtt tojás (kihagyható belőle, anélkül is nagyon finom)
- 1 csokor petrezselyemzöld
Elkészítése
- A tojásokat tegyük fel hideg, sós vízbe főni.
- 10 percig főzzük, keményre. Pucolás, hűtés.
- A szarvacska tésztát lobogó, sós vízben (tegyünk bele 1 evőkanál olajat) tegyük fel főni. Főzzük fogkeményre (al dente) szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le, teljesen hűtsük ki.
- Amíg fő a tojás….és a tészta:
- egy keverőtálba mérjük ki a majonézt, tejfölt, ketchupot, mustárt, ízesítsük, keverjük össze, kóstoljunk. Szórjuk bele a felaprított petrezselyemzöldet, keverjük el.
- A sonkát, paprikát, sajtot, almát vágjuk fel hosszú, vékony csíkokra. A kukorica levét szűrjük le.
- A kihűlt kemény tojásokat hosszában, csíkokra vágjuk fel.
- Végezetül…
- Az öntetbe borítsuk bele a csíkokra vágott belevalókat, a hidegre hűlt tésztát és alaposan, forgató mozdulatokkal keverjük össze. Legvégén tegyük hozzá a csíkokra vágott tojásokat és azt már csak éppen hogy, óvatosan forgassuk bele, ne törjük össze teljesen.
- Kevés fekete borsot őrölhetünk a tetejére…..elkészült, tegyük hűtőszekrénybe fogyasztásig (jól lehűtve igazán finom!).
Ízletes, finom tésztasaláta, pont úgy jó, ahogy van! 😋
Tipp: sültek, grillezett finomságok mellé, vagy önmagában, esetleg pirítóssal is kínálhatjuk.
A „belevalók” bármilyen zöldségfélére, főtt, sült húsra, felvágottra, pl. virsli, párizsi, stb… lecserélhető, lehet, szabad változtatni, ízlés szerint.
Aki szeretne, vörös vagy főzőhagymát is darabolhat, szeletelhet bele – nem fogja elrontani! 😉 Szabadon szárnyalhat a fantázia!
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!