Majonézes tésztasaláta gazdagon

A majonézes tésztasaláta egy kitűnő hűsítő nyári fogás, amit előre is elkészíthetünk. Akár önmagában is fogyaszthatjuk, de rántott és sűlt húsok, halak, fasírt körete is lehet. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető.

majonézes tésztasaláta tálban

Majonézes tésztasaláta gazdagon receptje

Ebben az afrikai melegben biztos jól fog esni a hideg, hűsítő fogás. Aki szeretné (és van hozzá ereje) készíthet mellé sült vagy grillezett húst, de pl. fasírttal is nagyon finom.
Az összeállítás ízlésünk és a hűtőben, kamrában fellelhető hozzávalók alapján, tetszés szerint variálható.
Jó szívvel ajánlom ezt a könnyen elkészíthető finomságot. Jó étvágyat kívánok! – ajánlotta figyelmünkbe a remek receptet Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók: (4 – 5 személyre)

30 dkg szarvacska tészta (vagy tetszés szerinti)

Majonézes öntethez:

  • 6 evőkanál majonéz
  • 4 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 teáskanál dijoni mustár (sima is jó)
  • 2 csipetnyi só
  • kevés őrölt bors
  • ízlés szerint porcukor vagy édesítőszer

Belevalók

  • 20 dkg főtt sonka (tetszőleges: csirke, sertés…)
  • 1 doboz kukorica konzerv
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 10 dkg keményebb fajta sajt (Edami, Trappista, Óvári, Gouda)
  • 1 egész alma
  • 4 darab főtt tojás (kihagyható belőle, anélkül is nagyon finom)
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítése

  • A tojásokat tegyük fel hideg, sós vízbe főni.
  • 10 percig főzzük, keményre. Pucolás, hűtés.
  • A szarvacska tésztát lobogó, sós vízben (tegyünk bele 1 evőkanál olajat) tegyük fel főni. Főzzük fogkeményre (al dente) szűrjük le, hideg vízzel öblítsük le, teljesen hűtsük ki.
  • Amíg fő a tojás….és a tészta:
  • egy keverőtálba mérjük ki a majonézt, tejfölt, ketchupot, mustárt, ízesítsük, keverjük össze, kóstoljunk. Szórjuk bele a felaprított petrezselyemzöldet, keverjük el.
  • A sonkát, paprikát, sajtot, almát vágjuk fel hosszú, vékony csíkokra. A kukorica levét szűrjük le.
  • A kihűlt kemény tojásokat hosszában, csíkokra vágjuk fel.
  • Végezetül…
  • Az öntetbe borítsuk bele a csíkokra vágott belevalókat, a hidegre hűlt tésztát és alaposan, forgató mozdulatokkal keverjük össze. Legvégén tegyük hozzá a csíkokra vágott tojásokat és azt már csak éppen hogy, óvatosan forgassuk bele, ne törjük össze teljesen.
  • Kevés fekete borsot őrölhetünk a tetejére…..elkészült, tegyük hűtőszekrénybe fogyasztásig (jól lehűtve igazán finom!).

Ízletes, finom tésztasaláta, pont úgy jó, ahogy van! 😋

Tipp: sültek, grillezett finomságok mellé, vagy önmagában, esetleg pirítóssal is kínálhatjuk.

A “belevalók” bármilyen zöldségfélére, főtt, sült húsra, felvágottra, pl. virsli, párizsi, stb… lecserélhető, lehet, szabad változtatni, ízlés szerint.

Aki szeretne, vörös vagy főzőhagymát is darabolhat, szeletelhet bele – nem fogja elrontani! 😉 Szabadon szárnyalhat a fantázia!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

négy × egy =