Nutella krémlikőr házilag

Nutella krémlikőr házilag is egyszerűen elkészíthető édes, női itóka, ami karácsonyi ajándéknak is kitűnő.

nutella krémlikőr

Azt hiszem a Nutellát nem nagyon kell bemutatni. Nagyon sokan szeretik. Sokan töltik vele a palacsintát, én is megosztottam már a leveles tésztából készülő nutella szívecskék receptjét.

Magam nem igazán vagyok oda érte, sem önmagában, sem süteményekben nem igazán kedvelem. Lehet, hogy tudat alatt az is közrejátszik, hogy tudom, mennyi pálmaolajat használnak fel a világon és mi mindennel jár ez. Az olajpálma-ütetvények kialakítása őshonos erdők irtásával, őshonos állatok (például tigris, elefánt és orángután) élőhelyének lerombolásával, erdőirtással és nem utolsó sorban a helyi közösségek jogainak és érdekeinek mellőzésével jár.

Nutella egy mogyorós, csokoládés krém védjegyezett neve. A kenhető mogyorókrémet, amely kevés kakaót is tartalommal a Ferrero cég vezette be 1964-ben.

A Nutella fő összetevője a cukor, növényi olaj (31%, nagyrészt pálmaolaj), mogyoró (13%), kakaó és a sovány tej. Az Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban szóját is tartalmaz. Nutellát számos országban “mogyorós krémként” forgalmazzák. Az olasz jog szerint nem lehet “csokoládékrém” címkével ellátni, mivel nem felel meg a kakaó szárazanyag tartalom minimális kritériumainak.

A Nutella 10,4% telített zsírt és 58% feldolgozott cukrot tartalmaz. Két evőkanál(37 gramm) adagja 200 kalóriát tartalmaz.

Érdekességként említem meg, hogy a Nutellának külön világnapja is van, február 5-én.

Nutella krémlikőr házilag

Hozzávalók

  • 400 g Nutella,
  • 250 g porcukor (én 200 g-t tettem bele, ne legyen annyira édes),
  • 400 ml habtejszín,
  • vaníliarúd (aroma is jó),
  • 500 – 700 ml rum,
  • ízles szerint kevés lefőzott kávé.

Elkészítése

  • A rum kivételével összemelegítem a hozzávalókat forrásig.
  • Kihűtöm, jól el keverem benne a rumot.
  • Hűtőben tárolom.

Nagyon köszönöm a szuper receptet Bükvics Diának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 23
  • 5
  •  
  •  
  • 23
  •  
  • 5
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás