Epres Pavlova torta receptje

Gondolnád, hogy az epres Pavlova torta ausztrál sütemény? A neve alapján sokkal inkább orosznak tűnik, nem igaz? Azért van némi köze az oroszokhoz. Az Ausztráliában vendégszereplő híres orosz balerina, Anna Pavlova tiszteletére készítette egy szakács. A habos, könnyű és sok gyümölccsel készülő torta azóta is igen népszerű.

pavlova

Kovácsné Ékes Edit elronthatatlan süteménynek nevezte ezt a finomságot. Ezzel teljesen egyetértek, sőt az elkészítése is igen egyszerű és egyáltalán nem időigényes. 

Epres Pavlova torta hozzávalói

  • 4 tojás fehérje,
  • 15 dkg cukor,
  • csipet só,
  • 1 evőkanál fehérbor vagy almaecet,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő,
  • tetszés szerinti mennyiségű eper,
  • tejszínhab

Elkészítése

  • a sütőt előmelegítjük,
  • a szoba-hőmérsékletű fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  • fokozatosan beleszórjuk a kristálycukrot,
  • hozzáadjuk a bort vagy az almaecetet és a keményítőt,
  • addig verjük, amíg a cukor elolvad,
  • sütőpapírral borított sütőlemezen 110 fokon kb. egy óra hosszat sütjük, vagyis inkább csak szárítjuk,
  • sütőben hagyjuk kihűlni,
  • tetejére felvert tejszínt teszünk,
  • gyümölccsel díszítjük.

Nagyon köszönjük a receptet Kovácsné Ékes Editnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

18 − tíz =