Epres Pavlova torta receptje

Gondolnád, hogy az epres Pavlova torta ausztrál sütemény? A neve alapján sokkal inkább orosznak tűnik, nem igaz? Azért van némi köze az oroszokhoz. Az Ausztráliában vendégszereplő híres orosz balerina, Anna Pavlova tiszteletére készítette egy szakács. A habos, könnyű és sok gyümölccsel készülő torta azóta is igen népszerű.

 

pavlova

 

Kovácsné Ékes Edit elronthatatlan süteménynek nevezte ezt a finomságot. Ezzel teljesen egyetértek, sőt az elkészítése is igen egyszerű és egyáltalán nem időigényes. 

Epres Pavlova torta hozzávalói

  • 4 tojás fehérje,
  • 15 dkg cukor,
  • csipet só,
  • 1 evőkanál fehérbor vagy almaecet,
  • 1 evőkanál étkezési keményítő,
  • tetszés szerinti mennyiségű eper,
  • tejszínhab

 

Epres Pavlova torta elkészítése

  • a sütőt előmelegítjük,
  • a szoba-hőmérsékletű fehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
  • fokozatosan beleszórjuk a kristálycukrot,
  • hozzáadjuk a bort vagy az almaecetet és a keményítőt,
  • addig verjük, amíg a cukor elolvad,
  • sütőpapírral borított sütőlemezen 110 fokon kb. egy óra hosszat sütjük, vagyis inkább csak szárítjuk,
  • sütőben hagyjuk kihűlni,
  • tetejére felvert tejszínt teszünk,
  • gyümölccsel díszítjük. 

Nagyon köszönjük a receptet Kovácsné Ékes Editnek!

 

Iratkozz fel a hírlevélre, hogy ne maradj le semmi lényegesről!

* kitöltése kötelező

Hogyan szólíthatlak?*
Email cím*
Teljes név*
Az ÁSZF-t megismertem, a felhasználási feltételeket*


  • 40
  •  
  •  
  • 101
  •  
  •  
  • 40
  •  
  •  
  • 101
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 − 1 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás