Alpesi teasütemény – narancsosan

A sokáig elálló teakekszekből sosem elég. Az alpesi teasütemény narancshéjjal készül, így igazi karácsonyi keksznek is tekinthetjük. Dobozban sokáig eláll, persze csak akkor, ha sikerül jól eldugni a család elől.

alpesi teasütemény

“Elkészült a siserehad részére a keksz karácsonyra. Isteni. Tavaly tanultam, narancsos keksz. Alpesi teasütemény a neve, Vass Lászlóné Edit receptje, Konyhamánia Edit módra Facebook oldalról. Lehet a fele tésztamennyiséget 7 dkg reszelt keserű csokival is ízesíteni, így lesz csokis kekszünk is.” – írta Wolf Márta.

Alpesi teasütemény hozzávalói

  • 50 dkg liszt,
  • 25 dkg porcukor,
  • 20 dkg RAMA margarin,
  • 1 csomag sütőpor,
  • 2 db tojás,
  • 1-2 narancs reszelt héja,
  • 1 kiskanál rum
  • 7 dkg reszelt csokoládé, ha kétféle kekszet akarunk. 

Alpesi teasütemény elkészítése

  • a tojásokat habosra keverjük a porcukorral, margarinnal, rummal, sütőporral,
  • majd hozzáadjuk a reszelt narancshéjat,
  • ha csokist is szeretnénk, itt kell hozzáadni az egyik feléhez a reszelt csokit,
  • a tésztát én két részre vettem, hogy könnyebb legyen vele bánni,
  • kb. 5 mm vastagra kinyújtani,
  • formával kiszúrni és megsütni,
  • 3,5 gáztepsivel lesz belőle,
  • 180 fokra előmelegített, légkeveréses funkcióval kb. 10 percig sütöttem egy adagot,
  • inkább maradjon világosabb,
  • ha a szélső darabok már sötétednek, biztosan jó.

“A gyerekek imádják Nagyon finom. Lekvárral is összergasztható, ha akarod, de felébe kakaót keverve, csokis kekszet is tudsz belőle készíteni. Másnap dobozolom, amikor már alaposan kihűltek.”

Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!

További teasütemény receptek

  • 200
  •  
  • 11
  •  
  •  
  • 200
  •  
  • 11
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenegy − 8 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás