Vaníliás csillagok – hónapokig elálló sütemény

A kekszekben az a szuper, hogy hetekig, hónapokig elállnak egy dobozban. Persze csak akkor, ha titokban nem jár rá a család. A vaníliás csillagok nekem is nagy kedvenceim, de most ismét olvasónk, Ujvári-Kornics Veronika osztotta meg a receptet.

vaníliás csillagok

A diós sütemények nálam is a toplista élén helyezkednek el. Akár krémes, akár keksz formában készülnek, nálam biztos nyerők.
“Anna lányom kedvence és a karácsonyi asztal elmaradhatatlan süteménye Jól záródó dobozban, hetekig, hónapokig eláll, na persze, ha marad belőle az ízét az állagát nem veszti el

Vaníliás csillagok hozzávalói

A tésztához:

  • 33 dkg liszt,
  • 25 dkg margarin,
  • 13 dkg darált dió,
  • 10 dkg porcukor,
  • 10 g vaníliás cukor,
  • 1 csipet só,
  • 1 db citrom reszelt héja.

A szóráshoz:

  • szükség szerint porcukorral elkevert vaníliás cukor.

Elkészítése

  • a tésztához hozzávalóit összekeverjük,
  • összegyúrjuk,
  • én ketté veszem, mert könnyebb nyújtani,
  • lisztezett deszkán kinyújtom,
  • kiszúróval csillagokat szaggatok belőle,
  • sütőpapírra teszem, 150 fokra előmelegített sütőben, 200 fokon világosra sütöm,
  • még melegen vaníliás porcukorba hempergetem.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Ujvári-Kornics Veronikának!
Tipp: ha vékonyabbra nyújtjuk a kekszeket, akkor két darabot finom házi lekvárral össze is ragaszthatunk. Nagyon finom lesz a végeredmény és az eltarthatóságot a lekvár sem befolyásolja.
Köszönöm a megosztásokat!
  • 441
  • 16
  •  
  •  
  • 441
  •  
  • 16
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 − 2 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás