Vaníliás csillagok – hónapokig elálló sütemény
A kekszekben az a szuper, hogy hetekig, hónapokig elállnak egy dobozban. Persze csak akkor, ha titokban nem jár rá a család. A vaníliás csillagok nekem is nagy kedvenceim, de most ismét olvasónk, Ujvári-Kornics Veronika osztotta meg a receptet.
A diós sütemények nálam is a toplista élén helyezkednek el. Akár krémes, akár keksz formában készülnek, nálam biztos nyerők.
“Anna lányom kedvence és a karácsonyi asztal elmaradhatatlan süteménye
Jól záródó dobozban, hetekig, hónapokig eláll, na persze, ha marad belőle az ízét az állagát nem veszti el


Vaníliás csillagok hozzávalói
A tésztához:
- 33 dkg liszt,
- 25 dkg margarin,
- 13 dkg darált dió,
- 10 dkg porcukor,
- 10 g vaníliás cukor,
- 1 csipet só,
- 1 db citrom reszelt héja.
A szóráshoz:
- szükség szerint porcukorral elkevert vaníliás cukor.
Elkészítése
- a tésztához hozzávalóit összekeverjük,
- összegyúrjuk,
- én ketté veszem, mert könnyebb nyújtani,
- lisztezett deszkán kinyújtom,
- kiszúróval csillagokat szaggatok belőle,
- sütőpapírra teszem, 150 fokra előmelegített sütőben, 200 fokon világosra sütöm,
- még melegen vaníliás porcukorba hempergetem.
Jó étvágyat!
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Ujvári-Kornics Veronikának!
Tipp: ha vékonyabbra nyújtjuk a kekszeket, akkor két darabot finom házi lekvárral össze is ragaszthatunk. Nagyon finom lesz a végeredmény és az eltarthatóságot a lekvár sem befolyásolja.