Diós kekszek bögrésen

A legegyszerűbb receptekhez még a mérleget sem kell elővenni, egyszerűen a bögrével kimérhetjük a hozzávalókat. A diós kekszek bögrésen pont ilyen. Könnyen elkészíthető és nagyon finom.

bögrés kekszek bögrésen

„Puha, omlós kekszek, dobozba zárva hosszú ideig elállnak, na persze, ha marad belőlük. :). Ebből a mennyiségből kb. 60 db keksz lesz.” – mondja a kitűnő recept beküldője, Ujvári-Kordics Veronika. 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

Diós kekszek bögrésen hozzávalói

  • 1 kocka margarin (25 dkg),
  • 1 bögre porcukor,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 mokkáskanál vaníliás cukor,
  • 3 bögre liszt,
  • 1,5 bögre darált dió,
  • 1 db tojás.
  • ízlés szerint vaníliás porcukor a hempergetéshez.

Bögrés diós kekszek elkészítése

  • a margarint egy picit megolvasztjuk,
  • hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát,
  • a darált diót, az egész tojást,
  • tésztát gyúrunk az alapanyagokból, 
  • a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésen,
  • a tésztából kisebb darabokat szaggatunk (kb. egy púpos teáskanálnyi),
  • és golyókat formálunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk szellősen,
  • Nem kell túl szabályosnak lenni a golyóknak,
  • egy picikét az ujjunkkal megnyomjuk a tetejüket,
  • ezután tíz-tizenöt perc alatt készre sütjük őket, akkor jó, ha még világos, nem szabad megbarnulnia. Még picit nyersnek is tűnhet, esetenként puhának, de nem baj, mert kivéve a sütőből, a hűlés során fog megszilárdulni.  Tehát vigyázzunk kell, nehogy kiszáradjanak,
  • ahogy kivesszük a sütőből azonnal porcukorba hempergetjük őket.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük