Diós kekszek bögrésen

A legegyszerűbb receptekhez még a mérleget sem kell elővenni, egyszerűen a bögrével kimérhetjük a hozzávalókat. A diós kekszek bögrésen pont ilyen. Könnyen elkészíthető és nagyon finom.

bögrés kekszek bögrésen

“Puha, omlós kekszek, dobozba zárva hosszú ideig elállnak, na persze, ha marad belőlük. :). Ebből a mennyiségből kb. 60 db keksz lesz.” – mondja a kitűnő recept beküldője, Ujvári-Kordics Veronika. 

A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre.

Diós kekszek bögrésen hozzávalói

  • 1 kocka margarin (25 dkg),
  • 1 bögre porcukor,
  • 1 teáskanál sütőpor,
  • 1 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 mokkáskanál vaníliás cukor,
  • 3 bögre liszt,
  • 1,5 bögre darált dió,
  • 1 db tojás.
  • ízlés szerint vaníliás porcukor a hempergetéshez.

Bögrés diós kekszek elkészítése

  • a margarint egy picit megolvasztjuk,
  • hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, szódabikarbónát,
  • a darált diót, az egész tojást,
  • tésztát gyúrunk az alapanyagokból, 
  • a sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-felül sütésen,
  • a tésztából kisebb darabokat szaggatunk (kb. egy púpos teáskanálnyi),
  • és golyókat formálunk belőle, amiket sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatunk szellősen,
  • Nem kell túl szabályosnak lenni a golyóknak,
  • egy picikét az ujjunkkal megnyomjuk a tetejüket,
  • ezután tíz-tizenöt perc alatt készre sütjük őket, akkor jó, ha még világos, nem szabad megbarnulnia. Még picit nyersnek is tűnhet, esetenként puhának, de nem baj, mert kivéve a sütőből, a hűlés során fog megszilárdulni.  Tehát vigyázzunk kell, nehogy kiszáradjanak,
  • ahogy kivesszük a sütőből azonnal porcukorba hempergetjük őket.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

9 − 3 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás