Francia csirke tejszínesen, gombásan

Francia csirke, nemes egyszerűséggel csak így hívjuk az egyik legnagyobb kedvenc húsételt. Hogy miért francia? Fogalmam sincs. Talán a kakukkfűtől vagy a fehérbortól? Nem tudom, de azt igen, hogy többször készítettem már vendégeknek is és mindig nagy tetszést aratott.

 

francia csirke tejszínesen, gombásan, fehérborosan

 

A recept négy személyre szól.

Francia csirke hozzávalói 

  • 4 db csirkecomb
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 dl tejszín
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3-4 babérlevél
  • pici kakukkfű
  • 30-50 dkg gomba
  • bors

 

Francia csirke elkészítése

  • a feldarabolt csirkecombok minden oldalát megpirítom a vajban (minél pirosabb, annál zamatosabb lesz majd az étel,
  • a húsokra ráöntöm a tejszínt, 
  • ráteszem a feldarabolt hagymát, foghagymát, felszeletelt gombát,
  • hozzáadom a fűszereket,
  • a fehérborral meglocsolom és jól összekeverem,
  • fedő alatt, lassú tűzön 30-40 perc alatt készre párolom.
  • rizzsel körettel tálalom.

 

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Nemcsak csirkecombból finom, nyugodtan készíthető mellből és egyéb csirkerészekből is. Még finomabb lesz a francia csirke, ha a szakács a főzés előtt és közben is többször is leteszteli a fehérbor minőségét és így a jó kedve is belekerül az ételbe.

 

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 54
  •  
  •  
  • 6
  •  
  •  
  • 54
  •  
  •  
  • 6
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 + 18 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás