Francia csirke tejszínesen, gombásan

Francia csirke, nemes egyszerűséggel csak így hívjuk az egyik legnagyobb kedvenc húsételt. Hogy miért francia? Fogalmam sincs. Talán a kakukkfűtől vagy a fehérbortól? Nem tudom, de azt igen, hogy többször készítettem már vendégeknek is és mindig nagy tetszést aratott.

Francia csirke

Nem tudom, hogy a francia csirkének valóban mennyi köze van a francia gasztronómiához. Még az is lehet, hogy ez is annyira francia, mint a francia saláta. Minden esetre nagyon finom.

A recept négy személyre szól.

Francia csirke hozzávalói

  • 4 db csirkecomb
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 dl tejszín
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3-4 babérlevél
  • pici kakukkfű
  • 30-50 dkg gomba
  • bors

Elkészítése

  • a feldarabolt csirkecombok minden oldalát megpirítom a vajban (minél pirosabb, annál zamatosabb lesz majd az étel,
  • a húsokra ráöntöm a tejszínt,
  • ráteszem a feldarabolt hagymát, foghagymát, felszeletelt gombát,
  • hozzáadom a fűszereket,
  • a fehérborral meglocsolom és jól összekeverem,
  • fedő alatt, lassú tűzön 30-40 perc alatt készre párolom.
  • rizzsel körettel tálalom.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Nemcsak csirkecombból finom, nyugodtan készíthető mellből és egyéb csirkerészekből is. Még finomabb lesz a francia csirke, ha a szakács a főzés előtt és közben is többször is leteszteli a fehérbor minőségét és így a jó kedve is belekerül az ételbe.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizennégy − öt =