Francia csirke tejszínesen, gombásan

Francia csirke, nemes egyszerűséggel csak így hívjuk az egyik legnagyobb családi kedvenc húsételt. Hogy miért francia? Fogalmam sincs. Talán a fűszerezéséről, a belekerülő kakukkfűről és fehérborról kapta a francia jelzőt. Ezt nem tudom, de azt igen, hogy többször készítettem már vendégeknek is és mindig nagy tetszést aratott. A francia csirke receptje egyszerű, elkészítése gyors, az elkészült étel pedig fenséges.

Francia csirke

Francia csirke receptje

Nem tudom, hogy a francia csirkének valóban mennyi köze van a francia gasztronómiához. Az biztos, hogy a kakukkfű és bor is gyakran kerül francia ételekbe. Akár az is lehet, hogy ez a szuper étel is annyira francia, mint a francia saláta. Minden esetre nagyon finom.

Hozzávalók – négy személyre

  • 4 db csirkecomb
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 dl tejszín
  • 1 db nagy vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3-4 babérlevél
  • pici kakukkfű
  • 30-50 dkg gomba
  • bors

Francia csirke elkészítése

  • a feldarabolt csirkecombok minden oldalát megpirítom a vajban (minél pirosabb, annál zamatosabb lesz majd az étel,
  • a húsokra ráöntöm a tejszínt,
  • ráteszem a feldarabolt hagymát, foghagymát, felszeletelt gombát,
  • hozzáadom a fűszereket,
  • a fehérborral meglocsolom és jól összekeverem,
  • fedő alatt, lassú tűzön 30-40 perc alatt készre párolom.
  • rizzsel körettel tálalom.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Nemcsak csirkecombból finom, nyugodtan készíthető mellből és egyéb csirkerészekből is. Még finomabb lesz a francia csirke, ha a szakács a főzés előtt és közben is többször is leteszteli a fehérbor minőségét és így a jó kedve is belekerül az ételbe.

Jó étvágyat!

További egyszerű ételek csirkehúsból

A nyári melegben és a nagy lakomák után nem kívánunk nehéz ételeket. Ilyenkor kerülnek előtérbe a zöldséges és ételek és a saláták. Azért a húsról sem kell lemondanunk. A csirkés tésztasaláta laktató, finom étel, amit ráadásul hidegen fogyaszthatunk. 

Sörben sült csirke neve akár mézes-chilis csirke is lehetne, hisz a sör mellett a méz és a chili paprika a fő ízesítője a piros és ropogós sültnek. Csirkeszárnyból, csirkecombból vagy a csirke bármelyik részéből készülhet. A finom ropogós, ugyanakkor omlós csirkedarabok hidegen is fogyaszthatók.

A csirkecomb savanyú káposzta ágyon nemcsak a finomsága miatt népszerű. Igen egyszerű az elkészítése, tulajdonképpen csak elő kell készíteni, berakni a sütőbe és az egyre inkább terjengő finom illatot szaglászva várni, hogy a sütő tegye a dolgát és elkészüljön a zamatos téli étel.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük