Francia csirke tejszínesen, gombásan
Francia csirke, nemes egyszerűséggel csak így hívjuk az egyik legnagyobb kedvenc húsételt. Hogy miért francia? Fogalmam sincs. Talán a kakukkfűtől vagy a fehérbortól? Nem tudom, de azt igen, hogy többször készítettem már vendégeknek is és mindig nagy tetszést aratott.
Nem tudom, hogy a francia csirkének valóban mennyi köze van a francia gasztronómiához. Még az is lehet, hogy ez is annyira francia, mint a francia saláta. Minden esetre nagyon finom.
A recept négy személyre szól.
Francia csirke hozzávalói
- 4 db csirkecomb
- 10 dkg vaj
- 3-4 dl tejszín
- 1 db nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 3-4 babérlevél
- pici kakukkfű
- 30-50 dkg gomba
- só
- bors
Elkészítése
- a feldarabolt csirkecombok minden oldalát megpirítom a vajban (minél pirosabb, annál zamatosabb lesz majd az étel,
- a húsokra ráöntöm a tejszínt,
- ráteszem a feldarabolt hagymát, foghagymát, felszeletelt gombát,
- hozzáadom a fűszereket,
- a fehérborral meglocsolom és jól összekeverem,
- fedő alatt, lassú tűzön 30-40 perc alatt készre párolom.
- rizzsel körettel tálalom.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
+1 Tipp:
Nemcsak csirkecombból finom, nyugodtan készíthető mellből és egyéb csirkerészekből is. Még finomabb lesz a francia csirke, ha a szakács a főzés előtt és közben is többször is leteszteli a fehérbor minőségét és így a jó kedve is belekerül az ételbe.
Jó étvágyat!