Sörben sült csirkeszárnyak
Sörben sült csirkeszárnyak neve akár mézes-chilis csirkeszárnyak is lehetne, hisz a sör mellett azok is fő ízesítő anyagai a piros és ropogós sültnek.
Sörben sült csirkeszárnyak
Hozzávalók
- 5 dl sör,
- 3 gerezd fokhagyma,
- ízlés szerint só,
- 1 evőkanál mustár,
- ízlés szerint chili paprika,
- 3 evőkanál méz,
- 1 teáskanál keményítő.
Elkészítése
- a csirkeszárnyakat megtisztítom,
- a hozzávalókat összekeverem,
- a keveréket egy tepsibe vagy jénai tálba rakom,
- belerakom a csirkéket is és alaposan megforgatom a keverékben,
- lefedem,
- közepes méretű sütőben 45 percig lefedve sütöm,
- közben néha megforgatom a csirkéket,
- lefedés nélkül további 15 perc alatt készre sütöm,
- közben párszor megforgatom a csirke darabokat.
Tipp: Csirkeszárny helyett csirkecombból is készíthetjük.
Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!
506 19
506 19
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!