Diós-, mákos kifli élesztős, zsíros tésztából
A diós-, mákos kifli élesztős, zsíros tésztából készül, pont úgy, mint nagyanyáink idejében.

Diós-, mákos kifli élesztős, zsíros tésztából
Hozzávalók
Tésztához
- 60 dkg liszt,
- 6 dkg porcukor,
- 2 egész tojás,
- 1 margarin,
- csipet só,
- 2 dkg élesztő,
- kis tej.
Töltelékhez
- 30 dkg dió vagy mák,
- 15 dkg porcukor,
- 10 dkg zsemlemorzsa,
- citromhéj,
- mazsola
- 2,5 dl forró víz.
Elkészítése
- az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk,
- a tészta hozzávalót a felfuttatott tejjel alaposan összedolgozzuk,
- kicsit pihentetjük,
- közben elkészítjük a tölteléket,
- a száraz hozzávalókat összekeverjük (dió vagy mák, porcukor, zsemlemorzsa, citromhéj, mazsola)
- 2,5 dl forróvízzel leforrázzuk,
- hűlni hagyjuk,
- pihentetés után a tésztát vékonyra kinyújtjuk,
- kb 4X4 cm-es kockákat vágunk a tésztából,
- közepére halmozunk egy kis tölteléket,
- kifliket formázunk belőlük,
- kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk,
- közepes hőmérsékletű sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.
Mák vagy dió helyett gesztenyemasszával is tölthetjük.
Naygon köszönjük a kitűnő receptet Hajas Irénnek!
6.6K 52
6.6K 52
Nézd meg ezeket is!
Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!
Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!
Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!