Diós-, mákos kifli élesztős, zsíros tésztából

A diós-, mákos kifli élesztős, zsíros tésztából készül, pont úgy, mint nagyanyáink idejében.

Diós-, mákos kifli élesztős, zsíros tésztából

 

Diós-, mákos kifli élesztős, zsíros tésztából

Hozzávalók

Tésztához

  • 60 dkg liszt,
  • 6 dkg porcukor,
  • 2 egész tojás,
  • 1 margarin,
  • csipet só,
  • 2 dkg élesztő,
  • kis tej.

Töltelékhez

  • 30 dkg dió vagy mák,
  • 15 dkg porcukor,
  • 10 dkg zsemlemorzsa,
  • citromhéj,
  • mazsola
  • 2,5 dl forró víz.

Elkészítése

  • az élesztőt egy kevés tejben felfuttatjuk,
  • a tészta hozzávalót a felfuttatott tejjel alaposan összedolgozzuk,
  • kicsit pihentetjük,
  • közben elkészítjük a tölteléket,
  • a száraz hozzávalókat összekeverjük (dió vagy mák, porcukor, zsemlemorzsa, citromhéj, mazsola)
  • 2,5 dl forróvízzel leforrázzuk,
  • hűlni hagyjuk,
  • pihentetés után a tésztát vékonyra kinyújtjuk,
  • kb 4X4 cm-es kockákat vágunk a tésztából,
  • közepére halmozunk egy kis tölteléket,
  • kifliket formázunk belőlük,
  • kikent vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe rakjuk,
  • közepes hőmérsékletű sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük.

Mák vagy dió helyett gesztenyemasszával is tölthetjük.

Naygon köszönjük a kitűnő receptet Hajas Irénnek!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 6.6K
  • 52
  •  
  •  
  • 6.6K
  •  
  • 52
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük