Kukoricasaláta – kitűnő köret húsokhoz

A kukoricasaláta bármilyen vagy rántott hús mellé ajánlható köret. Hidegen fogyasztjuk, ezért előre is elkészíthető. Vendégváráshoz, grillpartihoz is kitűnő.

kukoricasaláta

Kukoricasláta köret húsokhoz

„Baconbe tekert, sajttal töltött fasírt mellé kínáltam, sült kockaburgonya volt a köret. Másnap a maradék fasírtot hidegen ezzel a finom salátával fogyasztottuk.” – írta Illésné Nagy Mária a mellékelt fotó mellé.

Marika fantasztikus receptjeiből már akár egy szuper szakácskönyvet is ki lehetne adni. Itt a blogon is rengeteget megjelentettem már. Csoda, hogy a sajttal töltött fasírt receptje még nincs fent. Fent viszont például a baconba tekert csirkemáj,rántott padliszán szendvics, az ízekben gazdag csirkemell rolád és az ízletes sült csirke receptje is.

De hogy ne érje szó a ház elejét, másoktól is említenék pár kitűnő receptet, amihez illik a kukoricasaláta. Mátrai borzaska, rántott hús, gírosz husi.

Hozzávalók (kb. 4 személyre)

  • 2 konzerv kukorica,
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma,
  • 3 dl tejföl,
  • 15 dkg majonéz,
  • só,
  • bors,
  • őrölt kömény,
  • 1 csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése

A majonézt és a tejfölt kimérjük, összekeverjük. Áttört fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Az aprított petrezselyemzöldet hozzáadjuk, végül a konzerv kukoricát lecsepegtetjük, beleborítjuk és összekeverjük.
Folpackkal lefedjük, hűtőbe tesszük legalább 1 – 2 órára, ezután kínáljuk.

Bármilyen sült vagy rántott hús, fasírt, kitűnő kísérője, de nagyon finom grillezett húsok mellé is.
Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a kítűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük