Kukoricasaláta – kitűnő köret húsokhoz

A kukoricasaláta bármilyen sült vagy rántott hús mellé ajánlható köret. Hidegen fogyasztjuk, ezért előre is elkészíthető. Vendégváráshoz, grillpartihoz is kitűnő.

kukoricasaláta

Kukoricasláta köret húsokhoz – egyszerű recept

„Baconbe tekert, sajttal töltött fasírt mellé kínáltam, sült kockaburgonya volt a köret. Másnap a maradék fasírtot hidegen ezzel a finom salátával fogyasztottuk.” – írta Illésné Nagy Mária a mellékelt fotó mellé.

Marika fantasztikus receptjeiből már akár egy szuper szakácskönyvet is ki lehetne adni. Itt a blogon is rengeteget megjelentettem már. Csoda, hogy a sajttal töltött fasírt receptje még nincs fent. Fent viszont például a baconba tekert csirkemáj,rántott padliszán szendvics, az ízekben gazdag csirkemell rolád és az ízletes sült csirke receptje is.

De hogy ne érje szó a ház elejét, másoktól is említenék pár kitűnő receptet, amihez illik a kukoricasaláta. Mátrai borzaska, rántott hús, gírosz husi.

Hozzávalók (kb. 4 személyre)

  • 2 konzerv kukorica,
  • 1 nagyobb gerezd fokhagyma,
  • 3 dl tejföl,
  • 15 dkg majonéz,
  • só,
  • bors,
  • őrölt kömény,
  • 1 csokor petrezselyemzöld.

Kukoricasaláta elkészítése

A majonézt és a tejfölt kimérjük, összekeverjük. Áttört fokhagymával, sóval, borssal, köménnyel ízesítjük. Az aprított petrezselyemzöldet hozzáadjuk, végül a konzerv kukoricát lecsepegtetjük, beleborítjuk és összekeverjük.
Folpackkal lefedjük, hűtőbe tesszük legalább 1 – 2 órára, ezután kínáljuk.

Bármilyen sült vagy rántott hús, fasírt, kitűnő kísérője, de nagyon finom grillezett húsok mellé is.
Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a kítűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Finom húsok a kukoricasaláta mellé

A finom sertéssült az egyik nagy kedvencem. A bepácolt, kérgesre pirított, majd sütőben egészben megsütött sertéscomb nagyon ízletes. Melegen és hidegen egyaránt fogyasztható, így előre is elkészíthető, vendégváráshoz vagy hidegtálakhoz is kitűnő. Bármilyen körettel tálalható.

Közeledik november 11-e, Márton nap, amikor – utalva Szent Márton legendájára a ludakkal -, igen kedveltek a libából készült ételek, mint például a ludaskása vagy a sült libamáj. A kacsa húsa ízre nagyon hasonlít a libáéhoz, olcsósága miatt sokan inkább azt választják. Olvasónk az egyben sült kacsa receptjét és készítésének módját mondja most el.

A rántott ponty többnyire csak karácsonykor kerül az asztalokra, pedig igen egészséges. Mi magyarok köztudottan kevés halat fogyasztunk. Az édesvízi halak közül a ponty a legnépszerűbb, és ez is leginkább rántva.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük