Baconba tekert, sült csirkemáj pikáns őszibarackraguval

Ahogy a többi gyümölcsből készített köret, úgy a pikáns őszibarackragu is nagyon jól passzol a sült húsokhoz és különösen a csirkemájhoz. Illésné Nagy Mária baconba tekert, sült csirkemáj mellé tálalta a kitűnő ragut. A fotót látva jól összefutott a nyál a számba és alaposan megéheztem.

baconba tekert, sült csirkemáj pikáns őszibarackraguval

Nem is szaporítom a szót, mutatom a kép mellé küldött receptet.

“Mai ebédünk baconba tekert, sült csirkemáj (krémesen puha lett, vaj és olívaolaj keverékén sütöttem  ) burgonyapürével és pikáns őszibarackraguval.
Nagyon finom volt, a baconös csirkemáj és az őszibarackragu fantasztikusan összeillettek. Hümmögve fogyasztottuk… 😋😁
Jó étvágyat kívánok! 🍑🍽🍷

A májat mindig kevesebb olaj és a vaj keverékében sütöm, finom és mutatós lesz.

Pikáns őszibarackragu elkészítése

Egyszerre édes – sós – gyümölcsös! Finom, pikáns ízek kavalkádja jelenik meg ebben a gyümölcsös raguban. Sültek, rántott, grillezett húsok, májas ételek nagyszerű kísérője.
Leírom, hogy készítettem.

A recept csupán iránymutatás, nem adok meg mennyiségeket az elkészítéshez.

Kevés vajat forrósítottam egy serpenyőben, 1 közepes fej vöröshagymát félbevágtam, felszeleteltem. Sóval, frissen őrölt borssal fűszereztem, kevergetve megfonnyasztottam.
Az őszibarackot vékonyabb cikkekre vágtam, hozzászórtam, mézzel és friss rozmaringlevelekkel ízesítettem.
Kevergetve addig pároltam amíg kissé megpuhultak a gyümölcsszeletek.
A méz és a gyümölcs leve szépen bevonja a gyümölcscikkeket, miközben a hagyma enyhén karamellizálódik. Különlegesen finom!
Forrón tálaljuk, kínáljuk.
Tipp: almával is készíthető, ízletes finomság

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

  • 225
  •  
  • 22
  •  
  •  
  • 225
  •  
  • 22
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − 2 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás