Baconba tekert sült csirkemáj pikáns őszibarackraguval

Ahogy a többi gyümölcsből készített köret, úgy a pikáns őszibarackragu is nagyon jól passzol a sült húsokhoz és különösen a csirkemájhoz. Illésné Nagy Mária a baconba tekert sült csirkemáj mellé tálalta a kitűnő őszibarackragut. A fotót látva jól összefutott a nyál a számba és alaposan megéheztem.

pikáns őszibarackragu és baconba tekert sült csirkemáj tányéron

Nem is szaporítom a szót, mutatom a kép mellé küldött receptet.

„Mai ebédünk baconba tekert, sült csirkemáj (krémesen puha lett, vaj és olívaolaj keverékén sütöttem  ) burgonyapürével és pikáns őszibarackraguval.
Nagyon finom volt, a baconös csirkemáj és az őszibarackragu fantasztikusan összeillettek. Hümmögve fogyasztottuk… 😋😁
Jó étvágyat kívánok! 🍑🍽🍷

A májat mindig kevesebb olaj és a vaj keverékében sütöm, finom és mutatós lesz.

Pikáns őszibarackragu elkészítése

Egyszerre édes – sós – gyümölcsös! Finom, pikáns ízek kavalkádja jelenik meg ebben a gyümölcsös raguban. Sültek, rántott, grillezett húsok, májas ételek nagyszerű kísérője.
Leírom, hogy készítettem.

A recept csupán iránymutatás, nem adok meg mennyiségeket az elkészítéshez.

Kevés vajat forrósítottam egy serpenyőben, 1 közepes fej vöröshagymát félbevágtam, felszeleteltem. Sóval, frissen őrölt borssal fűszereztem, kevergetve megfonnyasztottam.
Az őszibarackot vékonyabb cikkekre vágtam, hozzászórtam, mézzel és friss rozmaring levelekkel ízesítettem.
Kevergetve addig pároltam amíg kissé megpuhultak a gyümölcsszeletek.
A méz és a gyümölcs leve szépen bevonja a gyümölcscikkeket, miközben a hagyma enyhén karamellizálódik. Különlegesen finom!
Forrón tálaljuk, kínáljuk.
Tipp: almával is készíthető, ízletes finomság

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük