Tíz perces tészta korgó gyomrúak kedvére

Néhány konyhai alapanyag, kreativitás és csupán tíz perc kellett olvasónknak, hogy az éhes család bendőjét finom falatokkal megtöltse. Az egyszerűen elkészíthető tíz perces tészta receptje ihletadónak is kitűnő, a hozzávalók a család ízlésének megfelelően variálhatók.

tíz perces tészta tányéron

Tíz perces tészta korgó gyomrúak kedvére

„Szeretem a hirtelen kitalált, hamarjában összedobott ételeket, különösen ha a végeredmény tökéletes! 😉
Ez egy ilyen fogás: a tűzhely mellett, hirtelen találtam ki. A munkát csupán a hűtő és kamramustra előzte meg, mi is áll a rendelkezésemre. 🤔
4 személyre készült, el is fogyott az utolsó falatig!” – ajánlotta figyelmünkbe az egyszerű és gyors étel receptjét Illésné Nagy Mária.

Hozzávalók

  • 40 dkg száraz tészta (nálam horvát tésztaféle-Lidl),
  • 1 szál parasztkolbász,
  • 1 evőkanál olívaolaj,
  • 1 kisebb póréhagyma,
  • 1 darabolt konzervparadicsom,
  • só,
  • bors,
  • (+lehet bármilyen fűszert adni hozzá),
  • ízlés szerint cukor/édesítőszer,
  • tálaláshoz: reszelt sajt.

Elkészítése

  • A sós, forró vízben feltettem főni a tésztát.
  • Egy serpenyőben az olívaolajon elkezdtem sütni a feldarabolt parasztkolbászt.
  • Fakanállal megnyomkodtam kevergetés, sütés közben, hogy morzsálódjon, szétessen.
  • Amikor megpirult és kiengedte a zsírját, hozzádobtam a karikákra vágott póréhagymát.
  • Megfonnyasztottam, hozzáborítottam a darabolt konzervparadicsomot (az egész doboz tartalmát!),
  • átkevertem, felforraltam, (nem kell főzni, csak felfőzni, nem baj ha a paradicsomkockák egyben maradnak, sőt! ) Sóval, őrölt borssal és kevés cukorral ízesítettem.
  • A tésztát leszűrtem, a paradicsomos raguhoz borítottam, átkevertem…..és tálaltam.
  • Aki szereti, reszelt sajttal megkoronázhatja, de anélkül is nagyon finom.

Elfogyott az utolsó falatig
Egyszerű, gyorsan megvan… és finom, kell ennél több?
Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük