Cukkinis-tejszínes penne Jucó módra

Nálam mostanában szinte minden úgy készül, hogy nem ragaszkodom az eredeti recepthez, hanem az ízlésem, ízlésünk szerint alakítom. Cukkinis-tejszínes penne is ilyen. Szerintem valamikor egyszer olvastam egy hasonló receptet, aztán magunkra formáltam.

cukkinis-tejszines-penne

Többek közt azért is szeretem ezt a receptet, mert nagyon gyorsan összeállíthatunk egy finom nyári ételt. Gyakorlatilag amint a tészta megfő, már szinte tálalható is.

Cukkinis-tejszínes penne hozzávalói

  • 0, 5 kg penne tészta,
  • két kisebb vagy egy nagyobb cukkini,
  • egy fej hagyma,
  • 4 dl főzőtejszín,
  • kis zsír,
  • 15 – 20 dkg füstölt szalonna vagy sonka,
  • olíva olaj,
  • 3 – 4 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • bors,
  • 6 – 8 bazsalikom levél,
  • parmezán sajt.

Cukkinis-tejszínes penne elkészítése

  • egy kis sóval és olívaolajjal felteszem a vizet a tésztához, amíg melegszik a víz, illetve fő a tészta, elkészítem a rávalót,
  • a cukkiniket megmosom, a nagyobbakat meghámozom, a kisebbeket héjastul használom, nagyobb darabokra vágom,
  • a hagymát megpucol és nagyobb kockára vágom,
  • egy kis zsíron megpirítom a füstölt szalonnát vagy sonkát,
  • majd ezt kiveszem a serpenyőből, majd csak a végén teszem a tetejére,
  • lehet szalonna és sonka nélkül is készíteni, ilyenkor egy kis olíva olajat melegítek és minden ugyanúgy folytatódik,
  • a zsiradékba beleteszem a fokhagymát,
  • majd hozzáadom a cukkinit,
  • beleteszem a hagymát és a megmosott bazsalikom leveleket, ezek akár el is maradhatnak,
  • megsózom, megborsozom,
  • pár percig párolom, nem szoktam agyon főzni a cukkinit,
  • hozzáadom a főzőtejszínt és kb. 3 – 5 perc alatt készre főzöm,
  • a kész tésztát leszűröm,
  • ráborítom a tejszínes-cukkinis szószt,
  • összekeverem,
  • tálaláskor rárakom a sült szalonnát vagy sonkát,
  • reszelt parmezán sajtot szórok rá,
  • friss bazsalikom levéllel díszítem.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

1 × 5 =