Mátrai borzaska sajttal, tejföllel

Ha már unalmas a rántott hús, jöhet a mátrai borzaska (mátrai borzas) jó sok sajttal és tejföllel. Nem egy fogyókúrás kaja az biztos, de hát néha-néha megengedhet magának egy kis kényeztetést az ember. Nem igaz?

mátrai borzaska

Mátrai borzaska hozzávalói

  • 80 dkg sertés rövidkaraj csont nélkül vagy 2 nagy csirkemell,
  • só ízlés szerint,
  • őrölt bors ízlés szerint,
  • 50 dkg burgonya,
  • 1 db tojás,
  • 4 evőkanál finomliszt,
  • étolaj a sütéshez,
  • 2 dl tejföl,
  • 10 dkg reszelt sajt.

Mátrai borzaska elkészítése

  • a húst vékony szeletekre vágjuk,
  • kiklopfoljuk,
  • megsózzuk,
  • borsozzuk,
  • kb. egy órára behűtjük,
  • közben a burgonyát meghámozzuk,
  • durvára reszeljük (reszelő középső foka),
  • kb. fél óráig állni hagyjuk,
  • majd a burgonyát kinyomkodjuk,
  • belekeverjük a nyers tojást és 1-2 evőkanál lisztet, amennyit a burgonya felvesz,
  • sót, borsot adunk hozzá,
  • jól összekeverjük,
  • a hússzeleteket papírtörlővel leitatjuk,
  • először lisztbe,
  • majd a burgonyamasszába forgatjuk, hogy teljesen befedje,
  • serpenyőben felmelegítjük az olajat, hogy ne legyen túl forró,
  • a bundázott hússzeletek mindkét felét szép pirosra sütjük,
  • papírtörlővel bélelt tálra szedjük,
  • tálaláskor tejföllel megkenjük,
  • majd rászórjuk a reszelt sajtot.

+1 Tipp:

Bár én a fotón látható mátrai borzasnál nem tettem, rövid időre sütőbe tolhatjuk, hogy a ráolvadjon a sajt, így még pikánsabb ízt kapunk.  Sőt ezzel a módszerrel az előre kisütött húsokat is felfrissíthetjük.

Jó étvágyat!

  • 150
  •  
  • 9
  •  
  •  
  • 150
  •  
  • 9
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − hét =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás