Karácsonyi fűszeres körtelekvár receptje

Az igazán előrelátók már nyáron elkezdik a karácsonyi ajándékok begyűjtését,  vagy helyesebben mondva elkészítését. A kertben termesztett gyümölcsökből szuper ajándékok készülhetnek. Olvasónk az idén karácsonyi fűszeres körtelekvár főzésével készül a téli ünnepre.

Karácsonyi fűszeres körtelekvár

A kézzel készített karácsonyi édességek, sütemények, extra lekvárok és a likőrök igen kedvelt karácsonyi ajándékok. Egy szokásos lekvár helyet érdemes egy kicsit bevallósabbat, pl. alkohollal vagy különleges fűszerekkel ízesítettet készíteni. Karácsonyra jól összeérnek ízek és az ünnepi rohanásban már nincs más teendő, csupán szépen becsomagolni. Már többször osztottam meg speciális lekvár recepteket, most a mézeskalács fűszerkeverékkel készült lekvárok ötletét hozták az olvasók.

Karácsonyi fűszeres körtelekvár

Horváth Adri: „Elkészült a fűszeres karácsonyi körtelekvár mézeskalács fűszerkeverékkel, narancs reszelt héjával, kicsavart levével és mézzel. Pontos mennyiségeket nem tudok mondani. 

Nekem egy kosárnyi körtém volt. Megmostam, héjastól feldaraboltam, ment rá méz ízlés szerint, mézeskalácsfűszer és 1 narancs héja, leve. Aztán puhára főztem, botmixerrel pürésítettem. Újraforraltam és még melegen ment a tisztára mosott üvegekbe. Száraz dunsztban hagytam kihűlni.

Tavaly ugyanezzel az ízesítéssel készítettem vegyes lekvárt almából, fügéből és körtéből. „

További karácsonyi fűszeres lekvárok

Szabó Mária: „Én is készítettem, csak fügével ízesítettem, mixeltem és száraz dunsztba tettem.

Brandl Noémi: „Én narancsos karotta dzsemet készítettem ugyanevvel az ízesítéssel.”

Nagyon köszönöm a kitűnő ötleteket az olvasóknak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük