Póréhagymás cukkini krémleves

A póréhagymás cukkini krémleves receptjét hosszabb leírni, mint elkészíteni. A kapros-citromos cukkini krémleves után érdemes ezt is elkészíteni. Bár az alapanyag ugyanaz, az ízesítésnek köszönhetően egész más ízélményt ad.

Póréhagymás cukkini krémleves

A cukkini az utóbbi évek egyik nagy felfedezettje, szuper zöldsége. Gondozása rendkívül egyszerű. Bár terjedelmes növény, sok helyet elfoglal a kertben, de érdemes termeszteni, mert ha megfelelően gondozzuk, bőségesen terem. Termése pedig nagyon sokoldaúan felhasználható, vegetáriánus és húsos ételek egyaránt készülhetnek belőle. .

A virágokat sörtésztába mártva vagy töltötten érdemes elkészíteni. A cukkinivirág nagyon sérülékeny, könnyen szakad, előkészítésekor és elkészítésekor bánjunk vele óvatosan.

A cukkini termés felhasználására itt a blogon is rengeteg ötletet adtam, pl. cukkinikrémhús nélküli főétel, csirke hússal készítverántott cukkinimuszakacukkini saláta télirecukkinis-diós sütemény, stb.

Itt nézheted meg a cukkinis recepteket:

https://balkonada.hu/cimke/cukkini/

Póréhagymás cukkini krémleves hozzávalói

  • egy fél szár póréhagyma,
  • egy kisebb cukkini,
  • vaj,
  • egy kevéske zeller zöldje,
  • 1/2 liter tejszín
  • só,
  • bors,
  • pirított tökmag

Elkészítése

  • megtisztítom és apró darabokra vágom a cukkinit (a gyenge cukkinit nem fontos meghámozni),
  • megolvasztom a vajat és hozzáadom a cukkinit,
  • sóval és borssal ízesítem,
  • amikor puhára párolódott, akkor pépesítem,
  • fél liter tejszínnel felöntöm,
  • egyet rottyantok rajta és kész is.

🙂Pirított tökmaggal tálalom🙂

Nagyon köszönjük a recepetet Rendek-Forró Lídiának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

nyolc − három =