Mexikói zöldség grillezett húsokhoz

A nyár friss ízeit érdemes üvegekbe zárva tartósítani, hogy aztán a hidegebb napokon legyen mihez nyúlni, ha valami finomat szeretnénk. A mexikói zöldség isteni grillezett húsokhoz, sültekhez, zöldséges rizsnek, de akár kenyérre kenve magában is fogyaszthatjuk.

mexikói zöldség

mexikói zöldség jobboldalt

A mexikói zöldség receptjét Dros Marcsinak köszönhetjük, aki a következő szavakkal ajánlja: “Isteni a grillezett húsokhoz, sült húshoz, de zöldséges rizsnek is.”

Mexikói zöldség hozzávalói

  • 1 kg paprika (legfinomabb vegyesből, sárga, zöld, piros),
  • 1 kg fiatal cukkini,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 1 fej fokhagyma,
  • só,
  • ételízesítő,
  • bors,
  • fél liter étolaj,
  • 1 liter ketchup,
  • tabasco szósz (csípős ízek kedvelőinek, akár el is maradhat),
  • Nátrium-benzonát

Elkészítése

  • paprikát feldaraboljuk, akárcsak a lecsóhoz,
  • a cukkini kibelezzük és héjasan feldaraboljuk,
  • a vöröshagymát felkockázzuk,
  • a fokhagymát összezúzzuk,
  • a hozzávalókat lábosba tesszük és a forrástól számítva 25-30 percig forraljuk,
  • Na-Benzonát teszünk bele tartósítóként
  • és forrón üvegbe rakjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

Nagyon köszönöm a receptet Dros Marcsinak!

Jó étvágyat!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 186
  • 102
  •  
  •  
  • 186
  •  
  • 102
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük