Mexikói zöldség grillezett húsokhoz

A nyár friss ízeit érdemes üvegekbe zárva tartósítani, hogy aztán a hidegebb napokon legyen mihez nyúlni, ha valami finomat szeretnénk. A mexikói zöldség isteni grillezett húsokhoz, sültekhez, zöldséges rizsnek, de akár kenyérre kenve magában is fogyaszthatjuk.

mexikói zöldség

mexikói zöldség jobboldalt

 A mexikói zöldség receptjét Dros Marcsinak köszönhetjük, aki a következő szavakkal ajánlja: "Isteni a grillezett húsokhoz, sült húshoz, de zöldséges rizsnek is."

Mexikói zöldség hozzávalói 

  • 1 kg paprika (legfinomabb vegyesből, sárga, zöld, piros),
  • 1 kg fiatal cukkini,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 1 fej fokhagyma,
  • só,
  • ételízesítő,
  • bors,
  • fél liter étolaj,
  • 1 liter ketchup,
  • tabasco szósz (csípős ízek kedvelőinek, akár el is maradhat),
  • Nátrium-benzonát

Mexikói zöldség elkészítése

  • paprikát feldaraboljuk, akárcsak a lecsóhoz,
  • a cukkini kibelezzük és héjasan feldaraboljuk,
  • a vöröshagymát felkockázzuk,
  • a fokhagymát összezúzzuk,
  • a hozzávalókat lábosba tesszük és a forrástól számítva 25-30 percig forraljuk,
  • Na-Benzonát teszünk bele tartósítóként
  • és forrón üvegbe rakjuk.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. 

Nagyon köszönöm a receptet Dros Marcsinak!

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 47
  •  
  •  
  • 101
  •  
  •  
  • 47
  •  
  •  
  • 101
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

17 − 11 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás