Mexikói zöldség grillezett húsokhoz télire eltéve

A nyár friss ízeit érdemes üvegekbe zárva tartósítani, hogy aztán a hidegebb napokon legyen mihez nyúlni, ha valami különlegesen finomat szeretnénk főzni a családnak. A télre elrakott mexikói zöldség nagyon jól használható és nagyon finom grillezett húsokhoz, sültekhez. Különleges ízt ad a zöldséges rizsnek, de akár kenyérre kenve magában is fogyaszthatjuk.

mexikói zöldség

A mexikói zöldséget nemcsak azonnali felhasználásra készíthetünk. Hosszan elálló, tartósított változat is készülhet belőle, amit bármikor gyorsan elő tudunk varázsolni a kamrából.

A kitűnő receptet Dros Marcsinak köszönhetjük, aki a következő szavakkal ajánlja: „Isteni a grillezett húsokhoz, sült húshoz, de zöldséges rizsnek is.”

Mexikói zöldség hozzávalói

  • 1 kg paprika (legfinomabb vegyesből, sárga, zöld, piros),
  • 1 kg fiatal cukkini,
  • 3 fej vöröshagyma,
  • 1 fej fokhagyma,
  • só,
  • ételízesítő,
  • bors,
  • fél liter étolaj,
  • 1 liter ketchup,
  • tabasco szósz (csípős ízek kedvelőinek való, akár el is maradhat, ha a gyerekek nem kedvelik),
  • Nátrium-benzoát

Mexikói zöldség elkészítése

  • paprikát megmossuk, feldaraboljuk, akárcsak a lecsóhoz,
  • a cukkinit megmosás után kibelezzük és héjasan feldaraboljuk,
  • a vöröshagymát felkockázzuk,
  • a fokhagymát összezúzzuk,
  • a hozzávalókat lábosba tesszük és a forrástól számítva 25-30 percig forraljuk,
  • Na-Benzoátot teszünk bele tartósítóként
  • és forrón tisztára motott és fertőtlenített üvegekbe rakjuk,
  • az üvegeket betakargatva hagyjuk, hogy lassan kihűljön.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

Nagyon köszönöm a receptet Dros Marcsinak!

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük