Mexikói zöldség grillezett húsokhoz télire eltéve
A nyár friss ízeit érdemes üvegekbe zárva tartósítani, hogy aztán a hidegebb napokon legyen mihez nyúlni, ha valami különlegesen finomat szeretnénk főzni a családnak. A télre elrakott mexikói zöldség nagyon jól használható és nagyon finom grillezett húsokhoz, sültekhez. Különleges ízt ad a zöldséges rizsnek, de akár kenyérre kenve magában is fogyaszthatjuk.
A mexikói zöldséget nemcsak azonnali felhasználásra készíthetünk. Hosszan elálló, tartósított változat is készülhet belőle, amit bármikor gyorsan elő tudunk varázsolni a kamrából.
A kitűnő receptet Dros Marcsinak köszönhetjük, aki a következő szavakkal ajánlja: „Isteni a grillezett húsokhoz, sült húshoz, de zöldséges rizsnek is.”
Mexikói zöldség hozzávalói
- 1 kg paprika (legfinomabb vegyesből, sárga, zöld, piros),
- 1 kg fiatal cukkini,
- 3 fej vöröshagyma,
- 1 fej fokhagyma,
- só,
- ételízesítő,
- bors,
- fél liter étolaj,
- 1 liter ketchup,
- tabasco szósz (csípős ízek kedvelőinek való, akár el is maradhat, ha a gyerekek nem kedvelik),
- Nátrium-benzoát
Mexikói zöldség elkészítése
- paprikát megmossuk, feldaraboljuk, akárcsak a lecsóhoz,
- a cukkinit megmosás után kibelezzük és héjasan feldaraboljuk,
- a vöröshagymát felkockázzuk,
- a fokhagymát összezúzzuk,
- a hozzávalókat lábosba tesszük és a forrástól számítva 25-30 percig forraljuk,
- Na-Benzoátot teszünk bele tartósítóként
- és forrón tisztára motott és fertőtlenített üvegekbe rakjuk,
- az üvegeket betakargatva hagyjuk, hogy lassan kihűljön.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.
Nagyon köszönöm a receptet Dros Marcsinak!
Jó étvágyat!