Mexikói zöldség grillezett húsokhoz
by Nagy Jucó · 2017-10-10
A nyár friss ízeit érdemes üvegekbe zárva tartósítani, hogy aztán a hidegebb napokon legyen mihez nyúlni, ha valami finomat szeretnénk. A mexikói zöldség isteni grillezett húsokhoz, sültekhez, zöldséges rizsnek, de akár kenyérre kenve magában is fogyaszthatjuk.

mexikói zöldség jobboldalt
A mexikói zöldség receptjét Dros Marcsinak köszönhetjük, aki a következő szavakkal ajánlja: “Isteni a grillezett húsokhoz, sült húshoz, de zöldséges rizsnek is.”
Mexikói zöldség hozzávalói
- 1 kg paprika (legfinomabb vegyesből, sárga, zöld, piros),
- 1 kg fiatal cukkini,
- 3 fej vöröshagyma,
- 1 fej fokhagyma,
- só,
- ételízesítő,
- bors,
- fél liter étolaj,
- 1 liter ketchup,
- tabasco szósz (csípős ízek kedvelőinek, akár el is maradhat),
- Nátrium-benzonát
Elkészítése
- paprikát feldaraboljuk, akárcsak a lecsóhoz,
- a cukkini kibelezzük és héjasan feldaraboljuk,
- a vöröshagymát felkockázzuk,
- a fokhagymát összezúzzuk,
- a hozzávalókat lábosba tesszük és a forrástól számítva 25-30 percig forraljuk,
- Na-Benzonát teszünk bele tartósítóként
- és forrón üvegbe rakjuk.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.
Nagyon köszönöm a receptet Dros Marcsinak!
Jó étvágyat!