Fűszertorony készítése saját kezűleg erkélyre is

Sokoldalúan felhasználható és egészeséges gyógy- és fűszernövényeket akár az erkélyen is nevelhetünk. Mivel itt különösen fontos, hogy minden négyzetcentiméternyi hellyel jól gazdálkodjunk, a felfelé terjeszkedés lehet a megoldás. A fűszertorony készítése nem bonyolult, és amellett, hogy nagyon jól kihasználhatjuk vele a teret, nagyon jól mutat is. Olvasónk elmondja, hogy csináld.  

fűszertorony készítése saját kezűleg

Fűszertorony készítése saját kezűleg

Lauterné Hirsch Katalin olvasónk nagyon praktikus és látványos fűszertornyot épített az erkélyére. A fűszertorony nagyon egyszerűen és gyorsan megvalósítható megoldás és garantáltan minden egyes darab egyedi lesz.

A torony alapját egy deszkára rögzített hosszú rézcső alkotja, erre a csőre vannak felrakva a különböző méretű, virággal megtöltött cserepek. A fűszertorony alsó szintje lehetne egy nagy cserép is, de Katalin az újrahasznosítás jegyében egy praktikusan felhasználható gumiabroncs alapra helyezte a tornyot. Festéshez színezőpasztát és lakkot használt.

A gumiabroncsban eper, felette bazsalikom, zsálya, tárkony, citromfű kapott helyet. A zöld legalsó cserépben fodros petrezselyem van vetve, ami még nem kelt ki igazán.

A fűszernövények jótékony hatásuk, aromájuk és széleskörű felhasználhatóságuk miatt igen kedveltek. Cserépben is jól nevelhető fűszer továbbá a menta, a rozmaring, a levendula, a kakukkfű, metélő hagyma. De bátran nevelhetünk paradicsomot, uborkát, retket vagy akár paprikát is.

Az elkészült toronyba természetesen nemcsak fűszernövények kerülhetnek, bármilyen balkonnövénnyel benépesítheted a szinteket.

Ha pedig annyira kicsi a balkonod, hogy még egy ilyen fűszertoronynak sincs helye, terjeszkedj felfelé a falon vagy lógasd le a fűszereidet a mennyezetről.

Gratulálunk Katalin ötletes és gyönyörű fűszertornyához és nagyon köszönjük a képet.

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük