Sártengerből lett a díjnyertes kert

A mai inspiráló olvasói kert tulajdonosa a csodavárás helyett a kemény munkát és a türelmet választotta. Meg is lett az eredménye, több díjat is nyert a kert. Persze az elismerés mindig jól esik, de nem ez a legfontosabb. A díjnyertes kert igazi értéke az, hogy együtt él a családdal, a közös élmények és feltöltődés fontos színtere. Nézd meg fotókon, hogy alakult át évek munkájával a sártenger igazi oázissá!

díjnyertes kert

Sártengerből a díjnyertes kert

Mogyorósi Rita kertjének első fotóját látva inkább el tudtam volna képzelni itt egy rizsföldet, mint egy zöldellő édenkertet. A 2018-as fotók pedig már egy álomkertet mutatnak, amit mindenki szívesen bevállalna.

Szinte hihetetlen a változás. De meséljen Rita!

„Az első fotók a beköltözés után 2011-ben készültek. Volt itt világ! Ilyenkor sírtam néha egy nagy eső után. Reménytelennek tűnt.

2011

Ezek voltak az első növények.

Volt munka bőven, de imádtam és imádom minden percét. Kertész nem járt nálunk. Sajnos a szakmámnak köze sincs a növényekhez és a kertépítéshez, viszont ez alatt a pár év alatt a szenvedélyemmé lett a kertem. 😊 Volt mit tanulni közben. Szerencsére a párom aki engedi a kertészkedést nekem. Ez hatalmas segítség!😉 Néha azért besegített, de a munka 90%-át egyedül végeztem. A mai napig kisvakondnak hív a drága.

Próbáltam minél olcsóbban megúszni. Sok növényt kaptam, bújtattam, szaporítottam. Vannak bevált helyeim is, ahol sokkal olcsóbban tudok vásárolni. Azért én is megnézem az árakat és sokszor többször meggondolom, hogy költsek-e pénzt. És tényleg sok mindent úgy kaptam. Sok leanderem van, de egyet sem kellett vennem. A levendulát is próbálom szaporítani. Persze azért nem mindig tudok ellenállni a szépségeknek.

3000 négyzetméter a kert, jelenleg kb. 2000 négyzetméteren dolgozom. Nyári kánikulában 2 órát elvesz a locsolás, de nem bánom. Ahogy azt sem, hogy a kert miatt nem járok nyaralni.

2012

Első próbálkozásaim. Jó tanuló pénz volt először füvesítettem a terasz melletti részt, majd beleültettem a növényeket!😀

És 2018-ra ilyen lett.

A kert az egyik örömforrás az életemben, és ahogy látom a munkám eredményét, a kert folyamatos átalakulását, egyre jobban élvezem.”

Nagyon köszönöm a fotókat és a történetet Mogyorósi Ritának! További sok örömöt kívánok a kisvakondnak, akit minden kertben szívesen látnának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük