Csalánvagdalt recept

A csalánra sokan csak gyomnövényként tekintenek, pedig rengeteg gyógyhatása miatt érdemes beiktatni étrendünkbe is. A csalánvagdalt kezdetnek pont jó, hogy megismerkedjünk a csalán ízével.

csalánvagdalt

Horváth Adri több formában is és rendszeresen készít ételt csalánból. Most a csalánvagdalt receptjét osztotta meg.

„A kertben már észrevehetően nő a csalán, ami nálunk fontos konyhai alapanyag. Ezek a képek tavaly készültek: csalánvagdalt, csalánlepény sütés előtt és után, csalánfőzelék tükörtojással és sült sonkával.

Csalánvagdalt elkészítése

  • a leszedett csalánt megmosom,
  • ollóval felaprítom (nem túl kicsire),
  • vajon megpárolom,
  • sózom,
  • borsozom,
  • szerecsendiót és fokhagymát adok hozzá,
  • ha kihűlt,
  • tojással, prézlivel vagy liszttel, reszelt sárgarépával, esetleg kumplival összedolgozod. Kevés olajba szaggatod evőkanállal és megsütöd. Ha szereted, aprított vöröshagyma vagy újhagyma is mehet bele és a fűszerezész is változtathatod az ízlésed szerint.

Nekünk ez nagyon bejött, a kutyánk is szereti.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a receptet Horváth Adrinak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük