Csalánvagdalt recept
A csalánra sokan csak gyomnövényként tekintenek, pedig rengeteg gyógyhatása miatt érdemes beiktatni étrendünkbe is. A csalánvagdalt kezdetnek pont jó, hogy megismerkedjünk a csalán ízével.
Horváth Adri több formában is és rendszeresen készít ételt csalánból. Most a csalánvagdalt receptjét osztotta meg.
„A kertben már észrevehetően nő a csalán, ami nálunk fontos konyhai alapanyag. Ezek a képek tavaly készültek: csalánvagdalt, csalánlepény sütés előtt és után, csalánfőzelék tükörtojással és sült sonkával.
Csalánvagdalt elkészítése
- a leszedett csalánt megmosom,
- ollóval felaprítom (nem túl kicsire),
- vajon megpárolom,
- sózom,
- borsozom,
- szerecsendiót és fokhagymát adok hozzá,
- ha kihűlt,
- tojással, prézlivel vagy liszttel, reszelt sárgarépával, esetleg kumplival összedolgozod. Kevés olajba szaggatod evőkanállal és megsütöd. Ha szereted, aprított vöröshagyma vagy újhagyma is mehet bele és a fűszerezész is változtathatod az ízlésed szerint.
Nekünk ez nagyon bejött, a kutyánk is szereti.
Jó étvágyat!
Nagyon köszönjük a receptet Horváth Adrinak!