Pikk-pakk csirkemell tarhonyával

A pikk-pakk csirkemell nem véletlenül kapta a pikk-pakk nevet. Gyors, finom és egyszerű. Amíg elkészült a köretnek szánt tarhonya, addig a finom hús is megfő és az ízek összeérnek. Pikk-pakk és már fogyaszthatjuk is. Kell ennél jobb étel és recept?

pikk-pakk csirkemell tarhonyával

Pikk-pakk csirkemell tarhonyával

Amig a tarhonya megfő, a fogás is elkészül.
Gyors, finom, egyszerű, csirkéből készülő étel….pikk – pakk és kész! 😉😋 – ezekkel a szavakkal ajánlotta figyelmünkbe a szuper ételt „házi szakácsunk”, Illésné Nagy Mária.

Azért is örültem a kitűnő receptnek, mert nem pörkölt vagy lecsó, amit legtöbben a tarhonya mellé készítenek.

Hozzávalók

  • kb. 60 dkg csirkemellfilé,
  • 2 evőkanál olívaolaj,
  • 1szál póréhagyma,
  • csíkokra vágott bacon (12,5 dkg),
  • só,
  • bors,
  • fűszerkeverék (tetszőleges),
  • 2 dl tejszín,
  • 10 dkg füstölt sajt (én Karavánt használtam)

Elkészítése

  • az olajon sütni kezdjük a bacont, hozzáadjuk a szeletelt póréhagymát,
  • néhány perc múlva a csíkokra vágott csirkemellet is beletesszük,
  • sózzuk, borsozzuk, és tetszőleges fűszerkeveréket adunk hozzá,
  • kevés vizet öntünk alá és puhára pároljuk,
  • a tejszínnel felöntjük, összeforraljuk,
  • a füstölt sajtot kockákra vágjuk beletesszük,
  • addig főzzük amíg elolvad a sajt…szépen bevonja a húst.
  • Amint elkészült, forrón tarhonyával körítve kínáljuk.

Mi meggybefőttet fogyasztottunk hozzá, de bármilyen savanyúságot is kínálhatunk mellé.
Tarhonya helyett más körettel is készülhet, pl. tésztával is nagyon finom.
Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, finom fogás.
Jó étvágyat kívánok! 😊

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük