Ultra finom kakaós-meggyes sütemény Márta módra

Ultra finom kakaós-meggyes süteményt hoztam Wolf Márta olvasóm konyhájából.  Az egyszerű, könnyű kakaós és meggyes süti, amilyen hamar elkészül, olyan hamar el is fogy. Friss meggyből az igazi, készíts addig, amíg van. Isteni, vetekszik a piskótával.

kakaós-meggyes süti recept

Kakaós-meggyes süti hozzávalói – közepes méretű tepsihez

  • 2 tojás
  • 1,5 dl olaj
  • 3 dl tej
  • 30 dkg cukor
  • 30 dkg sima liszt
  • 1 sütőpor
  • 1 kávés kanál szódabikarbona
  • 1 púpozott evőkanál kakaópor
  • 1 kg meggy

Elkészítése

  • a meggy kivételével a hozzávalókat kikeverjük,
  • elég folyékony állagú tésztát kapunk, ne ijedjünk meg,
  • sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük,
  • a kimagozott meggyet elosztjuk a tetején,
  • 180 fokra melegített sütőben tűpróbáig, kb. 20-25 percig sütjük.

Nagyon köszönöm Mártának a szuper receptet!

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

A meggyet megbolondíthatod egy kis fahéjjal is. Fagyasztott meggyel is készíthető.

Jó étvágyat!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

2 hozzászólás

  1. Rauscher Mária szerint:

    Rossz a recept. Ennyi alapanyaghoz fél kg meggy is bőven elég. 180 fokon 40 perc után is lötyög még a közepe.

    • Nagy Jucó szerint:

      Az, hogy neked nem tetszik így a recept, nem jelenti azt, hogy rossz lenne. Vannak, akik sok meggyel szeretik, példéul én is.
      Többen megsütötték már és mindenkinek ízlet/tetszett.
      Minden sütő másként süt, az sem mindegy, hogy légkeveréses vagy hagyományos sütőről beszélünk. A 40 perc egy átlagos idő, támpontnak írtam.
      Minden jót kívánok: Jucó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

húsz − tizenhárom =