Mirácska süteménye – egyszerű, gyors recept

Mirácska süteménye első alkalommal készült olvasónknál és rögtön a férj kedvence lett. Erről megboldogult édesapám jut eszembe, aki szintén édesszájú volt, nem lehetett olyan süteményt sütni, ami ne ízlett volna neki.

mirácska süteménye

Kordics-Ujvári Veronika lelkesen mutatta be az újonnan ki próbált süteményt és receptjét: “Ismét egy gyors és egyszerű sütemény. Első alkalommal készítettem és máris a férjem kedvenc süteménye lett. “

Mirácska süteménye hozzávalói

Tésztához

  • 2 egész tojás,
  • 15 dkg kristálycukor,
  • 1 csomag sütőpor,
  • egy csipet só,
  • 40 dkg finomliszt,
  • 1,5 dl étolaj,
  • 3,5 dl tej.

Tetejére

  • 3 – 4 evőkanál olvasztott vaj,
  • kristálycukor.

Elkészítése

  • a sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütéssel,
  • a tojásokat a cukrokkal habosra keverjük,
  • majd hozzáadjuk a sütőport és a sót,
  • majd azt is elkeverjük,
  • lassan adagolva az olajat a tojásos masszába dolgozzuk,
  • majd felváltva adva hozzá a lisztet és a tejet,
  • az egészet csomómentesre keverjük,
  • egy kb. 20 * 30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk,
  • a masszát egyenletesen elterítjük benne,
  • előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával győződjünk meg róla, hogy készre sült-e,
  • a még forró süteményt megkenjük olvasztott vajjal,
  • majd a kristálycukorral addig szórjuk, amíg az már nem olvad bele a süteménybe.

Fogyaszthatjuk lekvárral, csokiöntettel, vagy csak magában. A tetejét akár dióval elkevert cukorral is megszórhatjuk.

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

10 − 1 =