Mirácska süteménye – egyszerű, gyors recept
Mirácska süteménye első alkalommal készült olvasónknál és rögtön a férj kedvence lett. Erről megboldogult édesapám jut eszembe, aki szintén édesszájú volt, nem lehetett olyan süteményt sütni, ami ne ízlett volna neki.
Kordics-Ujvári Veronika lelkesen mutatta be az újonnan ki próbált süteményt és receptjét: „Ismét egy gyors és egyszerű sütemény. Első alkalommal készítettem és máris a férjem kedvenc süteménye lett. „
Mirácska süteménye hozzávalói
Tésztához
- 2 egész tojás,
- 15 dkg kristálycukor,
- 1 csomag sütőpor,
- egy csipet só,
- 40 dkg finomliszt,
- 1,5 dl étolaj,
- 3,5 dl tej.
Tetejére
- 3 – 4 evőkanál olvasztott vaj,
- kristálycukor.
Elkészítése
- a sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütéssel,
- a tojásokat a cukrokkal habosra keverjük,
- majd hozzáadjuk a sütőport és a sót,
- majd azt is elkeverjük,
- lassan adagolva az olajat a tojásos masszába dolgozzuk,
- majd felváltva adva hozzá a lisztet és a tejet,
- az egészet csomómentesre keverjük,
- egy kb. 20 * 30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk,
- a masszát egyenletesen elterítjük benne,
- előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával győződjünk meg róla, hogy készre sült-e,
- a még forró süteményt megkenjük olvasztott vajjal,
- majd a kristálycukorral addig szórjuk, amíg az már nem olvad bele a süteménybe.
Fogyaszthatjuk lekvárral, csokiöntettel, vagy csak magában. A tetejét akár dióval elkevert cukorral is megszórhatjuk.
Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvári Veronikának!