Mirácska süteménye – egyszerű, gyors recept

Mirácska süteménye első alkalommal készült olvasónknál és rögtön a férj kedvence lett. Erről megboldogult édesapám jut eszembe, aki szintén édesszájú volt, nem lehetett olyan süteményt sütni, ami ne ízlett volna neki.

mirácska süteménye

Kordics-Ujvári Veronika lelkesen mutatta be az újonnan ki próbált süteményt és receptjét: “Ismét egy gyors és egyszerű sütemény. Első alkalommal készítettem és máris a férjem kedvenc süteménye lett. “

Mirácska süteménye hozzávalói

Tésztához

  • 2 egész tojás,
  • 15 dkg kristálycukor,
  • 1 csomag sütőpor,
  • egy csipet só,
  • 40 dkg finomliszt,
  • 1,5 dl étolaj,
  • 3,5 dl tej.

Tetejére

  • 3 – 4 evőkanál olvasztott vaj,
  • kristálycukor.

Mirácska süteménye elkészítése

  • a sütőt előmelegítjük 190 fokra, alul-felül sütéssel,
  • a tojásokat a cukrokkal habosra keverjük,
  • majd hozzáadjuk a sütőport és a sót,
  • majd azt is elkeverjük,
  • lassan adagolva az olajat a tojásos masszába dolgozzuk,
  • majd felváltva adva hozzá a lisztet és a tejet,
  • az egészet csomómentesre keverjük,
  • egy kb. 20 * 30 cm-es tepsibe sütőpapírt terítünk,
  • a masszát egyenletesen elterítjük benne,
  • előmelegített sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával győződjünk meg róla, hogy készre sült-e,
  • a még forró süteményt megkenjük olvasztott vajjal,
  • majd a kristálycukorral addig szórjuk, amíg az már nem olvad bele a süteménybe.

Fogyaszthatjuk lekvárral, csokiöntettel, vagy csak magában. A tetejét akár dióval elkevert cukorral is megszórhatjuk.

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Ujvári Veronikának!

További egyszerű sütik Veronikától

  • 148
  •  
  • 7
  •  
  •  
  • 148
  •  
  • 7
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhárom + húsz =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás