Vanília pudingos sárgabarackos csiga

Vanília pudingos sárgabarackos csiga. Már a neve is isteni. Ha kezdődik a barackérés, rögtön előkerül a régi recept. Egyszerűen nem tudjuk megunni. Barackérés idején többször is sütjük. Alig bírjuk megvárni, hogy ehető hőfokúra hűljön. Ha esetlen marad másnapra az sem gond, akkor is finom.

vanília pudingos sárgabarackos csiga

Vanília pudingos sárgabarackos csiga hozzávalói

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg rétesliszt,
  • 7 dkg cukor,
  • 15 dkg vaj vagy margarin,
  • 4 dkg élesztő,
  • kb. 1/4 liter tej,
  • 1 tojás,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • csipet só,
  • 10 dkg mazsola

Töltelék hozzávalói: 

  • 8 szem szép sárgabarack,
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor,
  • 1/2 liter tej,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 4 dkg porcukor,
  • 1 tojássárgája, bár mi ezt el szoktuk hagyni
  • csipet só
  • tepsi kikenéséhez zsír vagy olaj

Vanília pudingos sárgabarackos csiga elkészítése

  • A tésztához lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés tejben felfuttatott élesztővel, csipet sóval,
  • és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk,
  • végül beledolgozzuk az olvasztott, de alig langyos vaj felét,
  • és belereszeljük a citrom héjat,
  • langyos helyen addig pihentetjük, amíg a duplájára nem kelt,
  • közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot, aminek az ízét még egy tasak vaníliás cukorral és egy csipet sóval erősítjük,
  • a kihűlt a puding, közé keverjük a tojássárgáját is, a tojássárgáját írja ugyan az eredeti recept, de ezt mi ki szoktuk hagyni, anélkül is tökéletes,
  • a megkelt tésztát 30*45 cm-es téglalappá nyújtjuk,
  • megöntözzük maradék olvasztott vajjal, (kevés vajat még félreteszünk a kenésre),
  • meghintjük a jól megmosott mazsolával,
  • úgy göngyöljük össze, akár a beiglit, majd 16 egyforma darabra vágjuk,
  • az így kapott csigákat kizsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük,
  • közepükre mélyedéseket nyomunk, félig megsütjük,
  • amíg sül, a barackokat meghámozzuk, félbevágjuk és kimagvaljuk, m
  • a félig kész csigák mélyedésébe teszünk egy halom pudingot, erre magházával lefelé egy-egy fél barackot borítunk,
  • visszatoljuk a forró sütőbe és teljesen megsütjük,
  • a sütés vége felé még megkenjük a félretett olvasztott vajjal, hogy szép fényes legyen.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Bár én nem tettem semmit a tetejére, de ha pikánsabb ízekre vágysz, a barackokat megszórhatod cukros fahéjjal.

Jó étvágyat!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 588
  • 30
  •  
  •  
  • 588
  •  
  • 30
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét − négy =