Vanília pudingos sárgabarackos csiga

Vanília pudingos sárgabarackos csiga. Már a neve is isteni. Ha kezdődik a barackérés, rögtön előkerül a régi recept. Egyszerűen nem tudjuk megunni. Barackérés idején többször is sütjük. Alig bírjuk megvárni, hogy ehető hőfokúra hűljön. Ha esetlen marad másnapra az sem gond, akkor is finom.

 

vanília pudingos sárgabarackos csiga

 

 

 

Vanília pudingos sárgabarackos csiga hozzávalói 

Hozzávalók a tésztához:

  • 50 dkg rétesliszt,
  • 7 dkg cukor,
  • 15 dkg vaj vagy margarin,
  • 4 dkg élesztő,
  • kb. 1/4 liter tej,
  • 1 tojás,
  • 1 citrom reszelt héja,
  • csipet só,
  • 10 dkg mazsola

 

Töltelék hozzávalói: 

  • 8 szem szép sárgabarack,
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor,
  • 1/2 liter tej,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 4 dkg porcukor,
  • 1 tojássárgája, bár mi ezt el szoktuk hagyni
  • csipet só
  • tepsi kikenéséhez zsír vagy olaj 

 

Vanília pudingos sárgabarackos csiga elkészítése

  • A tésztához lisztet összegyúrjuk a tojással, a kevés tejben felfuttatott élesztővel, csipet sóval,
  • és annyi langyos tejjel dagasztjuk be, hogy közepesen kemény kelt tésztát kapjunk,
  • végül beledolgozzuk az olvasztott, de alig langyos vaj felét,
  • és belereszeljük a citrom héjat,
  • langyos helyen addig pihentetjük, amíg a duplájára nem kelt,
  •  
    közben az előírásnak megfelelően elkészítjük a pudingot, aminek az ízét még egy tasak vaníliás cukorral és egy csipet sóval erősítjük,
  • a kihűlt a puding, közé keverjük a tojássárgáját is, a tojássárgáját írja ugyan az eredeti recept, de ezt mi ki szoktuk hagyni, anélkül is tökéletes,
  •  
    a megkelt tésztát 30*45 cm-es téglalappá nyújtjuk,
  • megöntözzük maradék olvasztott vajjal, (kevés vajat még félreteszünk a kenésre),
  • meghintjük a jól megmosott mazsolával,
  • úgy göngyöljük össze, akár a beiglit, majd 16 egyforma darabra vágjuk,
  • az így kapott csigákat kizsírozott tepsibe egymás mellé fektetjük,
  • közepükre mélyedéseket nyomunk, félig megsütjük,
  • amíg sül, a barackokat meghámozzuk, félbevágjuk és kimagvaljuk, m
  • a félig kész csigák mélyedésébe teszünk egy halom pudingot, erre magházával lefelé egy-egy fél barackot borítunk,
  • visszatoljuk a forró sütőbe és teljesen megsütjük,
  • a sütés vége felé még megkenjük a félretett olvasztott vajjal, hogy szép fényes legyen.

 

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Bár én nem tettem semmit a tetejére, de ha pikánsabb ízekre vágysz, a barackokat megszórhatod cukros fahéjjal.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 139
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 139
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

7 − 4 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás