Röszti, tócsni, lepcsánka és társai receptje

Nem igen van egyszerűbb étel, mint röszti, tócsni, … Hosszasan sorolhatnám a többi nevét is, ahogy az ország különböző részein hívják mindenki kedvenc krumlis ételét. Megkérdeztem az olvasókat, náluk hogy hívják és hogy készül.

röszti

Röszti egyéb nevei

  • görhöny,
  • tócsi,
  • tócsni,
  • macok,
  • krumplifasírt,
  • cincogó,
  • lapcsánka,
  • lepcsánka,
  • berét,
  • bere,
  • placki,
  • krumplibaba,
  • mackó.

Röszti elkészítése

Egy mondatban leírható az elkészítése. A krumpli nyersen lereszelünk, sót, borsot, fokhagymát és tetszés szerinti fűszereket, esetleg tojást adunk hozzá. Hozzákeverünk annyi lisztet, amennyit felvesz és serpenyőben forró zsiradékban kisütjük.

De nézzük az olvasók véleményét és recepjét!

Mária Govrikné Tóth: Nálunk macok. Aprítóval pépesre darálom a krumlit. Liszt, só esetleg egy tojás. Semmi más fűszer. Zsírban kisütöm. Van mikor zsírozott tepsiben elegyengetem, és a sütőben sütöm.

Józsefné Lajkó: Tócsni, lepcsánka, mackó mifelènk 😁tojást nem teszek bele. Liszt, amennyit a krumpli leve felvesz, só, bors, fokhagyma, petrezselyem.😋😋😋🤗😘

Adrien Páriné Villant: Ha megsült az egyik fele, megfordítom és reszelt sajtot szórok rá. Amíg sül az alja, addig ráolvad. 😘

Diána Bükvics Csalló: Nálunk, Zalában helyette prósza van. Sajttal, tejföllel reszelt krumpli, kefir, só, bors, fokhagyma, liszt, tepsiben,vagy serpenyőben.

Kati Kertje: Szigligeten cicegének, de tócsinak, N nélkül is hívják.

Tóth Lajosné Angyal Ágnes Káposzta reszelőn reszelem, ha sokat készítek hús darálón darálom, só, bors, liszt, tojás, petrezselyem zöld, fokhagyma. Felénk lapcsánka 🙂

Gabriella Dala Zalában mi prószát sütünk, nagymamám még tepsiben sütötte, én serpenyőben készítem.

Éva Lelóczky Placki a neve. 🙂Én durvábbra reszelem a nyers krumplit, só, bors, fokhagyma, pici majoránna, kevés liszt, tojás, serpenyőben, olajban ropogósra sütöm.

Adamma Baumli Nicole Én 1 hete csináltam. Nálunk minden kifejezéssel tudják mi az. Én teszek bele bacont, sajtot, hagymát, fokhagymát és jó fűszereket, mert mi így szeretjük 🙂

Ildikó Takács: Tócsni, ízesítése mint fönt. Mi fokhagymás tejföllel esszük. Nekem túl nehéz, nem szeretem a nehéz ételeket. A fiúk nagyon szeretik.:)

Kovacs Valeria: Mi mackónak hívjuk, nagyluku reszelőn lereszelem a krumplit, sózom, borsozom, 1-2 evőkanál liszttel keverem, mire levet ereszteni keves forró olajba kanalanként teszek és jól kilapítom. Megsütöm ropogósra.

További serpenyőben készülő ételek receptje

  • 1.8K
  •  
  • 8
  •  
  •  
  • 1.8K
  •  
  • 8
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × öt =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás