Almás céklasaláta

Az őszi kedvelt zöldsége a cékla, a mi különleges színével és ízével sokféleképpen elkészíthető. Olvasónk kedvence az almás céklasaláta, aminek receptjét meg is osztja velünk. 

almás céklasaláta

Illésné Nagy Mária ajánló szavai:

“Az alma és a cékla, az ősz csodálatos, egészséges ajándékai.
Nyersen kerülnek ebbe a salátába, ízletes, nagyon finom édeskés ízvilágot varázsolnak a tányérunkra.
A színe egyszerűen varázslatos… 😯
Bármilyen húsétel, grillen sült, finom falat mellé kitűnő választás és pofonegyszerű az elkészítése!

Almás céklasaláta hozzávalói

Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 6 kisebb cékla,
3 alma,
1/2 citrom leve,
só, bors ízlés szerint,
1 kávéskanál mustár,
16 dkg majonéz,
17,5 dkg tejföl,
porcukor ízlés szerint (el is maradhat)

 

Almás céklasaláta elkészítése

  • a céklát megtisztítjuk,
  • nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük,
  • az almát ugyanúgy elkészítjük,
  • a citrom levét ráfacsarjuk,
  • összeforgatjuk,
  • a majonézt, a tejfölt és a mustárt összekeverjük,
  • a reszelt almás céklához keverjük,
  • jó alaposan összeforgatjuk,
  • sóval, borssal, esetleg cukorral ízesítjük,
  • folpackkal letakarjuk,
  • hűtőszekrénybe tesszük,
  • tálalásig néhány órán át hagyjuk állni, hogy az ízek, aromák összeérjenek.

Fogyasszátok jó étvággyal, egészséggel! 😋

 

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 99
  •  
  • 101
  •  
  •  
  • 99
  •  
  • 101
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 + tizenkilenc =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás