Almás céklasaláta

Az ősz kedvelt zöldsége a cékla, ami különleges színével és ízével sokféleképpen elkészíthető. Olvasónk kedvence az almás céklasaláta, aminek receptjét meg is osztja velünk. 

almás céklasaláta

cékla (Beta vulgaris subsp. vulgaris var. conditiva), más néven céklarépa, ritkábban vörös répa, régóta ismert salátanövény. Tele van antioxidánsokkal, amelyek a sejteket külső szabad gyökök támadásától védik. Gátolja a ráksejtek szaporodását, vérképző, a sav-bázis egyensúlyt, a máj anyagcsere-folyamatait szabályozza.

Itt ablogon megosztottam már a cékla télire eltevésének módját és a lengyel céklaleves receptjét is.

Illésné Nagy Mária ajánló szavai:

„Az alma és a cékla, az ősz csodálatos, egészséges ajándékai.
Nyersen kerülnek ebbe a salátába, ízletes, nagyon finom édeskés ízvilágot varázsolnak a tányérunkra.
A színe egyszerűen varázslatos… 😯
Bármilyen húsétel, grillen sült, finom falat mellé kitűnő választás és pofonegyszerű az elkészítése!

Almás céklasaláta hozzávalói

Hozzávalók:
4 nagyobb vagy 6 kisebb cékla,
3 alma,
1/2 citrom leve,
só, bors ízlés szerint,
1 kávéskanál mustár,
16 dkg majonéz,
17,5 dkg tejföl,
porcukor ízlés szerint (el is maradhat)

Elkészítése

  • a céklát megtisztítjuk,
  • nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük,
  • az almát ugyanúgy elkészítjük,
  • a citrom levét ráfacsarjuk,
  • összeforgatjuk,
  • a majonézt, a tejfölt és a mustárt összekeverjük,
  • a reszelt almás céklához keverjük,
  • jó alaposan összeforgatjuk,
  • sóval, borssal, esetleg cukorral ízesítjük,
  • folpackkal letakarjuk,
  • hűtőszekrénybe tesszük,
  • tálalásig néhány órán át hagyjuk állni, hogy az ízek, aromák összeérjenek.

Fogyasszátok jó étvággyal, egészséggel! 😋

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük