Duplán karamelles szelet receptje
Karamell imádó vagyok és ezt nem szégyellem. A krémes sütemények többnyire nem nyűgöznek le. Na de a duplán karamelles szelet, az azért visz mindent! A tésztájában és a krémjében is visszaköszön a karamell semmivel össze nem hasonlítható fenséges íze. Gyors, egyszerű és fenséges. Mi kell még?
Duplán karamelles szelet hozzávalói – közepes méretű tepsihez
Tésztához:
- 20 dkg cukrot,
- 2 dl víz,
- 4 tojás,
- 15 dkg cukor,
- 30 dkg liszt,
- 1 sütőpor,
Krémhez:
- 20 dkg cukor,
- 1 dl víz,
- 3 dl tej,
- 4 kanál liszt,
- 20 dkg vaj,
- 1 csomag vaníliás cukor,
Duplán karamelles szelet elkészítése
- 20 dkg cukrot világos barnára pörkölünk,
- 2 dl vízzel felengedjük,
- olvadásig forraljuk,
- 4 tojássárgát 15 dkg cukorral kikeverünk,
- a 4 tojásfehérjét habbá verjük,
- 30 dkg lisztbe belekeverjük a sütőport,
- és a tojássárgákhoz vegyítjük,
- a cukorlével hígítjuk,
- jól összekeverjük,
- óvatosan hozzákeverjük a tojások fehérjét,
- a piskótához hasonlóan sütjük,
- a krémhez 20 dkg cukrot megpörkölünk,
- 1 dl vízzel és 1 dl tejjel olvadásig forraljuk,
- 4 kanál lisztet elkeverünk 2 dl tejben,
- majd a cukorléhez adjuk és sűrűre főzzük,
- ha kihűlt, 20 dkg vajat és egy 1 csomag vaníliás cukrot keverünk bele,
- a kihűlt tésztát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel.
Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.
+1 Tipp:
Bár én sosem szoktam, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.
Jó étvágyat!