Duplán karamelles szelet receptje

Karamell imádó vagyok és ezt nem szégyellem. A krémes sütemények többnyire nem nyűgöznek le. Na de a duplán karamelles szelet, az azért visz mindent! A tésztájában és a krémjében is visszaköszön a karamell semmivel össze nem hasonlítható fenséges íze. Gyors, egyszerű és fenséges. Mi kell még?

Duplán karamelles szelet

Duplán karamelles szelet hozzávalói - közepes méretű tepsihez

Tésztához:

  • 20 dkg cukrot,
  • 2 dl víz,
  • 4 tojás,
  • 15 dkg cukor,
  • 30 dkg liszt,
  • 1 sütőpor,

Krémhez:

  • 20 dkg cukor,
  • 1 dl víz,
  • 3 dl tej,
  • 4 kanál liszt,
  • 20 dkg vaj,
  • 1 csomag vaníliás cukor,

Duplán karamelles szelet elkészítése

  • 20 dkg cukrot világos barnára pörkölünk,
  • 2 dl vízzel felengedjük,
  • olvadásig forraljuk,
  • 4 tojássárgát 15 dkg cukorral kikeverünk,
  • a 4 tojásfehérjét habbá verjük,
  • 30 dkg lisztbe belekeverjük a sütőport,
  • és a tojássárgákhoz vegyítjük,
  • a cukorlével hígítjuk,
  • jól összekeverjük,
  • óvatosan hozzákeverjük a tojások fehérjét,
  • a piskótához hasonlóan sütjük,
  • a krémhez 20 dkg cukrot megpörkölünk,
  • 1 dl vízzel és 1 dl tejjel olvadásig forraljuk,
  • 4 kanál lisztet elkeverünk 2 dl tejben,
  • majd a cukorléhez adjuk és sűrűre főzzük,
  • ha kihűlt, 20 dkg vajat és egy 1 csomag vaníliás cukrot keverünk bele,
  • a kihűlt tésztát ketté vágjuk és megtöltjük a krémmel.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

+1 Tipp:

Bár én sosem szoktam, a tetejét megszórhatjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@viragutazo.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.

  • 138
  •  
  •  
  • 15
  •  
  •  
  • 138
  •  
  •  
  • 15
  •  
  •  

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy minden fontos kertészkedős, virágos hír eljusson hozzád!

Balkonada hírlevél-feliratkozás
Az adatok megadásával kinyilvánítod, hogy kéred a Balkonada hírleveleket. A hírlevél feliratkozás két lépéses, úgynevezett Opt-in rendszerben történik, az első emailben küldött linkre kattintással válik véglegessé.
*= kötelező mező
A feliratkozáskor megadott emailt bizalmasan kezelem, azt csak is a Balkonada hírlevelek küldésére használom. A címeket nem adom át harmadik félnek. További információkat az Adatkezelési tájékoztatóban találsz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

kilenc + 7 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás