Fahéjas-pudingos rúd receptje

A fahéjas-pudingos rúd kelt tésztából készül, amit a finom puding töltelék és a sütés után a külsejére kerülő cukros fahéj koronáz meg.

fahéjas-pudingos rúd receptje

Fahéjas-pudingos rúd

Hozzávalók – 4 főre

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt,
  • 1 teáskanál só,
  • 3 evőkanál cukor,
  • 1 egész tojás,
  • 2 db tojássárgája,
  • 3 dl langyos tej,
  • 3 dkg friss élesztő,
  • 6 dkg puha vaj.

Töltelékhez

  • 6 dl tej,
  • 4 evőkanál cukor,
  • 80 g vaníliás (vagy másmilyen ízű pudingpor),
  • 8-10 dkg vaj
Szóráshoz
  • 5-6 evőkanál cukor,
  • 1 evőkanál fahéj,
  • 2 evőkanál olvasztott vaj.

Elkészítése

  • A töltelékhez a pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd ha kihűlt, akkor kihabosítjuk a vajjal.
  • A tejet meglangyosítjuk és egy teáskanál cukorral elkeverjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Pár percig hagyjuk, míg az élesztő felfut.
  • Addig egy táljába mérjük a többi hozzávalót, hozzáadjuk az élesztős tejet is és elkezdjük összegyúrni. A végén dolgozzuk bele a puha vajat is.
  • A tésztát alaposan kidolgozzuk.
  • Langyos helyen 45-50 percig pihentetjük.
  • Lisztezett felületre borítjuk és 24 részre osztjuk.
  • A darabokat gömbölyítjük, majd egyesével hosszú téglalapokká nyújtjuk.
  • Az egyik végén az egyharmad részét ujjnyi széles csíkokra vágjuk, majd a középső harmadra kenünk a töltelékből.
  • A tészta széleit ráhajtjuk, majd feltekerjük az üresen hagyott rész felől.
  • A megformázott tésztát sütőpapíros tepsire fektetjük, egy ruhával letakarjuk és kb. 45-50 percen keresztül pihentetjük.
  • Ezalatt a sütőt előmelegítjük 170 fokra.
  • A megkelt kifliket 12-15 perc alatt sütjük pirosra.
  • Míg sülnek megolvasztunk két evőkanál vajat és összekeverjük a cukrot a fahéjjal.
  • A kifliket amint kivesszük a sütőből megkenjük olvasztott vajjal, majd meghempergetjük a cukros fahéjban.
  • Rácsra téve kihűtjük.

Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 172
  • 7
  •  
  •  
  • 172
  •  
  • 7
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük