Görög gyümölcsleves – gazdagon, főzés nélkül

A görög gyümölcsleves nemcsak isteni finom és hűsítő, de az a hatalmas előnye is megvan, hogy főzni sem kell. A recept nincs kőbe vésve, minél többféle gyümölcs kerül bele, annál finomabb lesz. Nosza ugarjunk is neki, hogy pár óra múlva, jól lehűlve már fogyaszthassuk is.

Görög gyümölcsleves - gazdagon, főzés nélkül receptje

Görög gyümölcsleves – gazdagon, főzés nélkül

A gyümölcs leves igazi hűsítő nyári finomság. Készülhet csak egyféle gyümöcsből, mint például az almaleves vagy a meggyleves vagy vegyesen, többféle gyümölcs hozzáadásával. Ezutóbbi kategóriába tartozik a görög gyűmölcsleves, amit ráadásul főzni sem kell.

Hozzávalók

  • 1 liter 100%-os narancslé,
  • 5 dl tejszín,
  • 1/2 üveg magozott meggybefőtt a levével együtt,
  • 30 dkg erdei gyümölcs mix (mirelit),
  • 4 db felezett őszibarack (konzerv + a leve)m
  • pár darab friss eper,
  • 1 körte,
  • 1 fürt mag nélküli szőlő,
  • fél citrom leve,
  • 2 evőkanál cukor,
  • 1/2 mokkáskanál őrölt fahéj,
  • aromák ízlés szerint: rum, vanília, mandula
  • tejszínhab a tetejére,
  • mandulaforgács a tetejére.

Elkészítése

  • A folyékony hozzávalókat a cukorral, az aromákkal és a fahéjjal össze turmixoltam, fazékba öntöttem.
  • Az őszibarackot, az almát és a körtét apró darabokra vágtam, és a meggyel és az erdei mix és a többi gyümölccsel együtt szintén a lábasba raktam, és elkevertem.
  • Hűtőbe raktam éjszakára.
  • A felszeletelt epreket tálalás előtt adtam hozzá a leveshez.

Tejszínhabot és hántolt mandulát kínáltam hozzá.😊🥰👌

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kepler Juditnak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük