Habkönnyű süti-mámor diétásan

Nagyon jó kis csapat gyűlt össze a Kertemből tálalva Facebook csoportban. Segítőkészen megosztjuk egymással a kipróbált recepteket és mindig van egy-két kreatív szakács, aki továbbgondolja ezeket és aztán azokat megmutatja. Most is így alakult ki a süti-mámor diétásan.

Habkönnyű süti-mámor

Habkönnyű süti-mámor diétásan (29 x 42 x 7 cm tepsihez)

Illésné Nagy Mária nagy gasztro guru, akitől már megszoktuk, hogy bátran módosít az eredeti recepteken és igyekszik mindenből egészségesebb változatot kreálni. Változtatás nélkül mutatom, hogy készítette a finom süteményt.

“Sinka Erika hozzájárulásával posztolom a következő receptet.
Az Erika által elkészített alapreceptet diétás formában, dupla adagban készült.
Nagyon finom, valóban könnyű tésztájú, szilvával és fahéjjal elkevert darált mákba forgatva készítettem el.
A nagyszerű benne, hogy bármilyen gyümölccsel, és ízesítéssel kedvünk, ízlésünk szerint variálható, pl. kakaóporral elkevert darált dióba, kókuszreszelékbe…stb. forgathatjuk a gyümölcsöt. Nagyszerű, finom sütemény! 😋

Hozzávalók

  • 4 tojás,
  • 7,5 dkg cukorhelyettesítő (Dia Wellness),
  • 1 csipet só,
  • 1 dl olaj,
  • 35 dkg kefir (vagy joghurt),
  • 36 dkg DW 50-es liszt,
  • 1,5 tasak sütőpor,
  • 2 teáskanál szódabikarbóna,
  • 1 citrom reszelt héja és leve,
  • 2 evőkanál vaníliás cukorhelyettesítő (DW),
  • 1 kg szilva (vagy bármilyen idénygyümölcs),
  • 10 dkg darált mák,
  • őrölt fahéj.

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgájához adjuk a cukorhelyettesítőket, sót, elkeverjük. Mehet hozzá a kefir, olaj, sütőporral, szódabikarbónával elkevert liszt, citrom reszelt héja, leve, simára keverjük.
A tojásfehérjéket keményre felverjük, hozzáforgatjuk. Vajjal kikent, liszttel meghintett (vagy zsírpapírral bélelt, vagy leválasztó spray-vel lefújjuk) tepsibe öntjük a masszát. A darált mákhoz őrölt fahéjat és ízlés szerint cukorhelyettesítőt adunk, (nem muszáj, elhagyható az édesítés) elkeverjük, a darabolt szilvát beleforgatjuk és a massza tetejére szórjuk.
180 fokon 10 percig, 150 fokon 30 percig sütjük, légkeveréses módban.
Szépen megemelkedik sütés közben, kihűlve szeleteljük.
Jó sütögetést kívánok! 😊

Köszönöm szépen az alapreceptet Erika Sinka! 😘”

Nagyon köszönjük az újragondolt receptet Illésné Nagy Máriának!

Köszönöm a megosztásokat!
  • 178
  • 7
  •  
  •  
  • 178
  •  
  • 7
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

12 − egy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás