Narancskrémes rolád receptje

A nagyon finom és mutatós narancskrémes rolád Kanadában élő olvasónk saját receptje alapján készül. Ünnepi alkalmakra is jó választás.

narancskrémes rolád

Narancskrémes rolád receptje

Azt hiszem dupla narancsos torta után ez a rolád is kedncem lesz.

Hozzávalók

Tesztához:

  • 5 tojás (feherje és sárgája külön),
  • 5 kanál liszt,
  • 5 kanál cukor,
  • 2 kanál kakaó,
  • 1 bio-narancs cukrozott héja (nekem volt, de ha nincs el is maradhat),
  • fél kávéskanál sütőpor,
  • 50 ml grande marnier vagy más narancs ízű likőr,
  • 1 csipetnyi só.

Krémhez:

  • 3 nagyobb narancs,
  • 2 tojássárgája,
  • 50 ml grand marnier,
  • 100 ml habtejszin kemény habbá verve 1 evőkanál cukorral,
  • 50 ml narancslé,
  • 2 evőkanál cukor (ha túl savanyú több is lehet, ízlés dolga),
  • 20 gr étkezési kemenyítő,
  • 2 evőkanál narancslé +1 evőkanál grande marnier a tészta locsolásához.

Elkészítése

  • A krém készítésével kezdjük, ugyanis ki kell hűljon.
  • a narancsokat meghámozzuk, a fehér hártyát eltávolítjuk, feldaraboljuk és takaréklángon főzzük 15 percet.
  • Tűzről levéve átpasszírozzuk, hozzáadjuk a narancslevet is,
  • a folyadékot alacsony hőfokon (tűzhelyen) forrón tartjuk.
  • A tojassárgakat elkeverjük a keményítővel és cukorral, hozzáadjuk a narancsos lé 2/3-át, simára keverjük és hozzáöntjük a maradék lé 1/3-ához.
  • Ha szükséges még cukor, lehet hozzáadni.
  • Közepes hőfokon, állandó gyors kavarás mellett, 2-3 percig főzzük, mig besűrűsödik.
  • Miután jól kihűlt, hozzáadjuk a habtejszínt és simára kavarjuk.
  • Hagyjuk kihűlni és közben elkészítjük a tésztát.
  • A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük,
  • a tojássargáját a cukorral fehéredésig kézi robottal keverjük, a többi száraz alkotót és az alkoholt hozzákavarjuk és végül, óvatosan a habot is hozzáadjuk,
  • téglalap alakú, vajazott sütőpapírral ellátott tepsibe öntjük, kb 1 cm vastagságúra simítjuk és 180 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük. Feltekerjük, kihűtjük, majd az alkohol és narancslé keverékével meglocsoljuk,
  • a krémmel megtöltve és feltekerve minimum 2 órát hűtőben tároljuk.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Antonia Balassynak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük