Rozmaringos szűzérmék tejszínes szilvaraguval

Fogadni mernék, hogy a rozmaringos szűzérmék tejszínes szilvaraguval név hallatán mindenki egy puccos, nagyon bonyolult, nagyon munkaigényes ételre asszociál. Pedig ez egy nagyon gyors és egyszerű recept alapján készült, nagyon finom fogás zamatos fűszerekkel.

Rozmaringos szűzérmék tejszínes szilvaraguval és fűszeres sült burgonyával

Rozmaringos szűzérmék tejszínes szilvaraguval

A szűzérme nem tartozik az olcsó húsok közé, de megfelelő előkészítés után nagyon finom és gyors ételeket rittyenthetünk belőle. Ha vannak rajta zsírosabb, mócsingos részek egy éles késsel vágjuk le. Távolítsuk el a kékhártyát is, mert egyébként sütés közben összeugrik a hús. Ehhez éles késsel vágjunk az egyik oldalon a hártya alá, majd óvatosan vágjuk végig.

Az egész receptben ez volt a legbonyolultabb művelet.

Illésné Nagy Máriától kaptuk az igazi őszi fogás receptjét. Nézzük, hogy készítette!

„Mai ebédünk volt… 😋 (ajánló, ötletadó, tipp)

Pontos mennyiséget ne várjatok tőlem, mert mindent érzésre csináltam.

A szűzérméket hirtelen megpirítottam egy csöppniy vaj és olaj keverékén, amibe egy ág friss rozmaringot ropogósra megsütöttem.

Shimeji gomba mártást készítettem, amihez pici vajon megfuttattam a gombát, tejszínnel felöntöttem. Só, bors, friss kakukkfű volt a fűszer hozzá.

És pluszban tejszínes szilvaraguval körítve kínáltam. A szilvaraguhoz egy kis vajon átforgattam a darabolt szilvát, mézzel, pici sóval, frissen őrölt borssal, friss kakukkfűvel ízesítettem, leheletnyi tejszínnel felengedtem.

Kockára vágott burgonyát sütöttem köretnek, amit házilag összeállított fűszerkeverékkel forgattam össze miután ropogósra sült.

Ízekben, fűszerekben gazdag finom fogás lett, amit imádtak a fiúk is.
Jó étvágyat kívánok! 😊”

Nagyon köszönjük a kitűnő recept ötletet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük