Marcipános csokigolyó aszalt gyümölcsökkel

Már a marcipános csokigolyó neve is istenien hangzik, hát még az íze! Hátha még azt is hozzávesszük, hogy aszalt gyümölcsökkel töltjük, az már csak is finom lehet. Nem egy diétás fogás az biztos, de nem is annak készítjük.

marcipános csokigolyó

“A sok finomság mellett az édesség sem maradhat el. Az én különlegességem, ez az aszalt gyümölcsökkel, mandulával készült csokigolyó, melyet marcipán réteggel vonok be, és csokoládéba mártok. Vigyázat, mert ez egy kalóriabomba! De ha finomat szeretne valaki, ezt feltétlenül ki kell próbálnia!” – szól Sóspataki Magdolna ajánlója. 

Marcipános csokigolyó hozzávalói

Belső részhez

  • aszalt gyümölcsök (sárgabarack, szilva, meggy, mazsola, áfonya, stb) kb. 25-30 dkg,
  • kb. 20 dkg darált mandula,
  • 5-7 dkg vaj,
  • kandírozott narancs (ez utóbbit is magam csinálom úgy, hogy a jól megmosott narancsok héját lereszelem, cukorral elkeverem, és kis üvegben a hűtőben tárolom),
  • kb. 7-7 dkg tejcsokit és étcsokit,
  • kb. 1 dl tejszínt. 

Marcipán kéreghez

  • másfél csomag marcipán massza lereszelve,
  • 5 dkg darált mandula,
  • egy kevés mandula likőr, vagy aroma,
  • 5 dkg porcukor.

Csokimázhoz

  • kb. 20 dkg étcsoki,
  • egy pici étolaj.

Tetejére

  • mandulaforgács.

Marcipános csokigolyó elkészítése

  • a belső rész összetevőit egy fém tálba tesszük,
  • gőz felett melegítjük addig, amíg a csoki és a vaj felolvad,
  • majd az egészet hideg helyre tesszük,
  • ha megdermed, golyókat formálunk belőle,
  • majd újra visszatesszük a hidegbe,
  • a marcipánkéreg hozzávalóit összedolgozzuk,
  • hengert formálunk belőle,
  • majd olyan vastag köröket készítünk,
  • hogy a golyó felületét befedje,
  • az utolsó lépés a csokiba mártás,
  • a csokimázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk,
  • beleöntjük az étolajat,
  • majd fogpiszkáló segítségével a marcipánnal bevont golyókat megmártjuk a csokiban,
  • még melegen manduladarabokat teszünk a tetejére.

Kb 30-35 db lesz belőle.

Jó étvágyat hozzá!

Nagyon köszönjük az ötletet Sóspataki Magdolnának!

További sütés nélküli desszertek receptje

  • 138
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 138
  •  
  • 5
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

4 × négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás