Kukoricás puliszka túróval rétegezve

A kukoricás puliszka túróval rétegezve egy igazán finom, kímélő étel. Jó választás a böjti napokra is, de az ünnepek után is kitűnő, amikor már elegünk van a sok sonkából, húsból és valami könnyebb ételre vágyunk. Persze, ha gondoljuk, füstölt szalonna kockákkal megszürhatjuk, így a legfinomabb.

kukoricás puliszka túróval rétegezve

Kukoricás puliszka túróval rétegezve

A juhturós puliszka az erdélyiek egyik kedvenc eledele. Persze aki nem szereti a juhtúrót, az tehén túróból is készítheti.

Hozzávalói

  • 25 dkg kukorica dara,
  • kb. 0,5 l víz,
  • 2 – 3 gerezd fokhagyma,
  • só,
  • túró ízlés szerint,
  • kis olaj vagy zsír,
  • vöröshagyma,
  • füstölt kolbász,
  • füstölt szalonna,
  • sajt,
  • tejföl.

Elkészítése

  • A 25 dkg kukoricadarát fokhagymás, sós vízben állandó keverés mellett megfőzünk.
  • A főző vízbe tehetünk egy kis vajat is, amitől még lágyabb és finomabb íze lesz.
  • A vízet állandóan pótolom, összesen kb. fél liter kell. Annyi víz kell bele, hogy kása sűrű legyen a végeredmény.
  • Ha megfőtt a kukorica dara, jénai tálba teszem a felét,
  • Erre ráterítem a kicsit megsózott túrót,
  • majd jöhet rá az kása másik fele,
  • Tetejére bármi kerülhet. Én vöröshagymát pirítottam pár karika füstölt kolbásszal. Mindenki variálhatja, ahogy neki tetszik. Füstölt, pirított szalonnával épp olyan finom, mint sajttal vagy tejföllel.
  • Ha kihűl, megsűrűsödik, és úgy szeletelhetjük, mint a tortát.

Tippek: nagyon finom úgy is, ha a tetejére is túrót teszünk és betesszük a sütőbe pirulni.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Hajas Irénnek!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük