Citromkrém a Gasztroangyaltól

Nagyon meglepődnék, ha lenne olyan az országban, aki nem tudja ki az a Gasztroangyal. Abban pedig teljesen biztos vagyok, aki ezt a bejegyzést olvassa, annak nem ismeretlen a Gasztorangyal név és kapásból rá is vágja, hogy ki más lenne, mint a mindig kedves Borbás Marcsi.

citromkrém

Magam is szeretem a műsorait és sok receptet, konyhai praktikát ötletet ellestem már tőle. Volt olyan is, amit aztán kicsit tovább gondoltunk. Nem titok, hogy a napraforgókalács receptjét is az ő műsorában láttam először. A húsvéti sonka mellé nálunk mindig is szokás volt édes kalácsot sütni. Az ominózus műsor óta ezt már napraforgókalács formájában sütjük minden évben.

Régóta kerestem már egy jó kis citromkrém receptet, azt hiszem most megtaláltam a legjobbat a Gasztroangyal.hu oldalon. Rögtön le is írom ide a blogba, mert ez nekem úgy működik, mint egy családi szakácskönyv. Ha valamelyik recept tetszik, akkor leírom ide és itt mindig megtalálom. Amikor szükségem van egy étel pontos összetevőire, akkor elég egyszerűen a balkonada blogon megnéznem és nem kell attól félnem, hogy nem emlékszem majd, hogy hol keressem a tuti receptet. Ráadásul nem hozom kellemetlen helyzetbe magam azzal, hogy az interneten elém kerülő első receptnek bedőlök és nem lesz tökéletes a végeredmény.

Citromkrém a Gasztroangyaltól hozzávalói – 6-8 kis üveghez

  • 4 nagyobb tojás,
  • 60 dkg kristálycukor,
  • 22,5 dkg vaj,
  • 1 evőkanál kukoricaliszt,
  • 4 nagy biocitrom kifacsart leve és lereszelt héja.

Citromkrém a Gasztroangyaltól készítése

  • a tojásokat egy tálba ütjük és villával felverjük,
  • majd hozzáadjuk a cukrot,
  • belekanalazzuk a kukoricalisztet és a puha vajat,
  • majd géppel jól kikeverjük,
  • amikor a massza összeállt, folyamatos keverés mellett belecsorgatjuk a citromlevet,
  • ezután beleforgatjuk a reszelt citromhéjat is,
  • feltesszük a tűzre közepes lángra,
  • folyamatosan kevergetjük kb. 7-8 percig, amíg besűrűsödik és kicsit opálos lesz,
  • kis lángra állítjuk a tüzet és még 1-2 percig gyöngyöztetve forraljuk, amíg krémes állagú lesz,
  • csírátlanított befőttes üvegekbe töltjük és szárazdunsztban hagyjuk kihűlni.

Felbontás után hűtőben tároljuk. Fogyaszthatjuk pirítósra vagy kenyérre kenve, palacsintát tölthetünk vele vagy süteménybe használhatjuk. Ez utóbbi hasznosításra hamarosan hozok is egy szuper receptet.

  • 168
  •  
  • 13
  •  
  •  
  • 168
  •  
  • 13
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × kettő =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás