Klasszikus néró teasütemény receptje

A néró teasütemény nagy klasszikus, sok régimódi cukrászdában a mai napig megtalálható. Persze otthon sütve, házilag készítve sokkal olcsóbb és nem mellesleg sokkal finomabb is. Már mutatom is az egyszerű receptet.

20 néró sütemény tányéron

Néró teasütemény receptje

A néró teasütemény, hasonlóan az édes kekszekhez igen kiadós és sokáig eláll.

Hozzávalók

Tésztához

  • 25 dkg finomliszt,
  • 15 dkg puha vaj vagy margarin,
  • 15 dkg porcukor,
  • 5 db tojássárgája,
  • 1 csomag vaníliás cukor,
  • 1 kávéskanál sütőpor,
  • egy csipet só.

A töltelékéhez:

  • 10 dkg sárgabarack lekvár vagy egyéb savanyú lekvár
  • baracklikőr vagy rumaroma, ez el is maradhat, ha alkoholmentes változatot szeretnénk készíteni.

Tetejére:

  • olvasztott csokoládé

Néró teasütemény elkészítése

  • 15 dkg puha vajat vagy margarint habosra keverjük a 15 dkg porcukorral, amihez hozzáadtuk az 1 csomag vaníliás cukrot,
  • majd egyenként hozzáadjuk az 5 tojás sárgáját és jól kidolgozzuk,
  • majd hozzáadjuk a 25 dkg lisztet, amiben elkevertünk egy kávéskanál sütőport,
  • jól kidolgozzuk
  • a masszából a sütőpapírra egyforma nagyságú halmokat rakunk habzsákkal vagy kanállal,
  • 180 fokon, kb. 12-15 perc alatt készre sütjük, vigyázzunk rá, hogy szép világos maradjon. mert egyébként szárazak és kemények lesznek a korongok.
  • a kihűlt korongokat az alkohollal lekvárral összeragasztjuk, majd csokival csíkozzuk.

Érdemes pár órát várni a kóstolással, hogy jól összeérjenek az ízek és közben a sütemény is puhul egy kicsit.

Nagyon köszönöm a szuper receptet Bedi Istvánnénak!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük