Raffaello golyó – sütés nélküli kényeztető finomság
A kókuszgolyó sokak kedvence, akárcsak a szintén sütés nélküli másik kókuszos finomság a Raffaello golyó. Nevét természetesen híres elődjéről, a kedvelt fehércsokis bonbonról kapta.
Ujvári-Kordics Veronika árulta el, hogy készíti a család nagy kedvencét: „A kókuszos süti az egyik kedvencem, ezek közé tartozik a Raffaello is. Én pudingból készítem, nem használok hozzá tejport. Nem kell félni tőle a taj miatt, pár napig is eláll, feltéve, ha marad. Általában pénteken sütök és hétfőn mindig visz a férjem süteményt a tantestületnek, még nem betegedtek meg a tej miatt 🙂
Általában 2-3 nappal előtte sütök. Praktikus szerkentyű a hűtő 🙂 Amúgy ha főzött krémes süteményt sütöttünk pl lagziba azt is előtte megsütöttük csütörtök magasságában. Ez is főzött pudingos. Nincs nyers tojás vagy tojásfehérje benne, mint pl némelyik keksztekercsnél.
Íme a recept
Ebből a mennyiségből kb. 30 darab lesz.”
Raffaello golyó hozzávalói
- 40 g gríz vagy tejszínes puding,
- fél liter tej,
- 2 evőkanál liszt,
- 6 evőkanál cukor,
- 10 g vaníliás cukor,
- 25 dkg margarin,
- 30 dkg kókusz reszelék,
- ízlés szerint mogyoró, vagy mandula, vagy meggy, esetleg zselés cukor darabkák.
Raffaello golyó elkészítése
- a pudingot elkeverjük, a liszttel, a cukorral a vaníliás cukorral,
- hozzáadjuk az 50 ml tejet,
- megfőzzük,
-
a margarint elkeverjük 20 dkg kókusz reszelékkel,
-
ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinnal elkevert kókusz reszelékkel,
-
kis gombócokat formálunk,
-
ízlés és fantáziánk szerint bármivel lehet tölteni,
-
végül a gombóckákat a maradék kókuszreszelékbe hempergetjük,
-
pici mignon papírra helyezzük a kész „Raffaello” golyócskákat.