Raffaello golyó – sütés nélküli kényeztető finomság

A kókuszgolyó sokak kedvence, akárcsak a szintén sütés nélküli másik kókuszos finomság a Raffaello golyó. Nevét természetesen híres elődjéről, a kedvelt fehércsokis bonbonról kapta.

raffaello golyó

Ujvári-Kordics Veronika árulta el, hogy készíti a család nagy kedvencét: “A kókuszos süti az egyik kedvencem, ezek közé tartozik a Raffaello is. Én pudingból készítem, nem használok hozzá tejport. Nem kell félni tőle a taj miatt, pár napig is eláll, feltéve, ha marad. Általában pénteken sütök és hétfőn mindig visz a férjem süteményt a tantestületnek, még nem betegedtek meg a tej miatt 🙂

Általában 2-3 nappal előtte sütök. Praktikus szerkentyű a hűtő 🙂 Amúgy ha főzött krémes süteményt sütöttünk pl lagziba azt is előtte megsütöttük csütörtök magasságában. Ez is főzött pudingos. Nincs nyers tojás vagy tojásfehérje benne, mint pl némelyik keksztekercsnél.

Íme a recept

Ebből a mennyiségből kb. 30 darab lesz.”

Raffaello golyó hozzávalói

  • 40 g gríz vagy tejszínes puding,
  • fél liter tej,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 6 evőkanál cukor,
  • 10 g vaníliás cukor,
  • 25 dkg margarin,
  • 30 dkg kókusz reszelék,
  • ízlés szerint mogyoró, vagy mandula, vagy meggy, esetleg zselés cukor darabkák.

Raffaello golyó elkészítése

  • a pudingot elkeverjük, a liszttel, a cukorral a vaníliás cukorral,
  • hozzáadjuk az 50 ml tejet,
  • megfőzzük,
  • a margarint elkeverjük 20 dkg kókusz reszelékkel,
  • ha kihűlt a puding, összekeverjük a margarinnal elkevert kókusz reszelékkel,
  • kis gombócokat formálunk,
  • ízlés és fantáziánk szerint bármivel lehet tölteni,
  • végül a gombóckákat a maradék kókuszreszelékbe hempergetjük,
  • pici mignon papírra helyezzük a kész „Raffaello” golyócskákat.
Fontos, hogy csak tejszínes vagy gríz pudingból készítsük, mivel fehér színű az eredeti „Raffaello” is.
Tipp: Ha a pudingra frissen tartó fóliát teszünk, nem bőrösödik meg.
Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!
  • 400
  •  
  • 9
  •  
  •  
  • 400
  •  
  • 9
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

húsz − 2 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás