Gesztenyekrém leves receptje

Gesztenyekrém leves az ősz különleges fogása lehet, de ugyanúgy beleillik a karácsonyi ünnepi menübe. Saját feldolgozású gesztenyéből lesz a legfinomabb, ízletes krémleves.

gesztenyekrém leves tányérban

Gesztenyekrém leves receptje

„A gesztenyének 🌰, a belőle készült ételeknek ősszel, illetve télen van leginkább keletje, divatja.
A feldolgozása is a betakarítás idején, ősszel történik. Ilyenkor lehet a fagyasztóba rejteni a különböző módon feldolgozott finomságból.
A mélyhűtőmben található saját feldolgozású, megtisztított, főtt gesztenye egészben és darálva is. (Ja és gesztenyepüré is, naná!)
A fagyasztott főtt, darált gesztenyéből készítettem ezt a különleges, finom, ízletes krémlevest. (A karácsonyi menünk része volt, tavaly)
Ha különlegességre vágytok, feltétlenül készítsétek el, emlékezetes ízélményben lesz részetek…” ajánlotta a finom levest Illésné Nagy Mária!

Hozzávalók: (4 személyre)

  • 50 dkg főtt, darált gesztenye
  • 5 dkg vaj
  • 4-5 dkg liszt
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2 dl tejszín
  • 1 tojás sárgája
  • csipet só
  • cukor (cukorhelyettesítő)

Gesztenyekrém leves elkésztése

  • Egy edényben a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a főtt, darált gesztenyét, átkeverjük, átforrósítjuk. Meghintjük a liszttel, folyamatosan kevergetve hozzáöntjük a bort és 3 dl hideg vizet.
  • Felforraljuk, a tejszínt elkeverjük a tojás sárgájával, egy merőkanálnyit hozzáadunk a levesből, elkeverjük és a többihez öntjük.
  • Behabarjuk, édesítjük.
  • Ha nem érezzük eléggé sima, krémes állagúnak lehet merülőmixerrel tovább pürésíteni.
  • Levesbetétnek, vékony csíkokra vágott aszalt szilvát kínáltam hozzá.
  • Levelestésztából, csillag formákat vágtam ki, sütőben megsütöttem, ezt is mellé kínáltam.
  • Aki szeretné, tejszínhabrózsákkal is megkoronázhatja a levest (nem rontja el! 😉 )
  • Különleges ízélményben volt részünk, nagyon ízlett.
  • A bor íze, aromája nagyon jól érezhető, finom.

Jó étvágyat kívánok! 😋
forrás: a neten találtam a receptet,
Vas Megye Önkormányzata gyűjtötte össze a fellelhető recepteket, szelídgesztenyéből.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük