Hempergetett gríz házi lekvárral – egyszerű desszert

Azt vettem észre, hogy akár milyen grízes receptet osztok meg, annak mindig nagy sikere van. Legyen az akár egy sós változat, vagy rántott gríz, bögrés grízes pite vagy a titokkrém, azaz a grízhab, mindig nagy tetszést arat és mindig jön egy újabb jó ötlet az olvasóktól. Most például a sütőben sült hempergetett gríz receptje.

legjobb lekvár receptek

Mi az a gríz?

A gríz vagy másnéven búzadara nem más, mint egy gabona őrlemény, amit sokoldalúan felhasználhatunk a konyhában. A búzadara, akárcsak a liszt, az egyik legfontosabb és leggyakrabban használt gabonából, búzából készül. A lisztnél durvábbra őrlik, létezik teljes kiőrlésű változata, sőt az tönkölybúzából előállítottat is vásárolhatunk.

Hempergetett gríz készítése

Csománé Macsuga Hortenzia árulta el, milyen finomságot készít grízből.  “Ha nincs kedvetek bajlódni a panírozással, akkor csináljatok hempergetett grízt! Egyszerűbb, gyorsabb, és isteni finom.

Recept: ugyanúgy megfőzöd a tejbegrízt, hagyod langyosra hűlni. Zsemlemorzsát pirítunk, mint a gombóchoz és vizes evőkanállal kiszaggatod a grízt. A kiszaggatott grízt zsemlemorzsában megforgatjuk és egy margarinnal kikent jénai tálba rakjuk. Finoman megszórjuk fahéjas cukorral, és baracklekvárt csurgatunk rá. Jöhet a következő sor gríz. Amikor elfogyott, beteszed a sütőbe és átsütöd. Mi úgy szeretjük, ha kicsit sültebb. A lekvárt természetesen ízlés szerint változtathatod, vagy csak utólag teszed rá. Tartalmas leves után kiváló második. Desszertnek sem rossz. Próbáljátok ki, szeretni fogjátok! Jó étvágyat hozzá! 😊”

Nagyon köszönöm a receptötletet Csománé Macsuga Hortenziának!

  • 603
  •  
  • 8
  •  
  •  
  • 603
  •  
  • 8
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − négy =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás