Pántlikás csörögefánk házi baracklekvárral

Pántlikás csörögefánk vagy pálinkás csörögefánk? Nem, ez nem pálinkás, ez pántlikás és rumos. Wolf Márta olvasónk a Limara pékség oldalán található recept alapján sütötte. Nagy sikere volt a család körében is és a képet megosztva a Kertemből tálalva Facebook csoportunkban oldalunkon is. Mutatom a receptet, hátha neked is kedved támad megsütni.

pántlikás csörögefánk

Pántlikás csörögefánk hozzávalói:

  • 1 kg finomliszt,
  • 5 dkg élesztő,
  • 4 tojás,
  • 4 evőkanál cukor,
  • csipet só,
  • 4 evőkanál olaj,
  • 2 dkg vaj,
  • 4 evőkanál tejföl,
  • 2 evőkanál rum,
  • kb. 3 dl langyos tej.
 

 Pántlikás csörögefánk elkészítése

  • 1 dl tejben elmorzsolom az élesztőt és egy csipet cukorral felfuttatom,
  • a lisztet egy nagyobb tálba rakom,
  • a közepébe mélyedést készítek, amibe beleteszem a tojások sárgáját, a cukrot, csipet sót, az olajat, vajat, tejfölt, rumot,
  • beleöntöm a felfuttatott élesztőt is,
  • a tojásfehérjét felverem habosra felverem (nem kell keményre),
  • hozzáadom a tojásfehérjét és egy kis tejet,
  • elkezdem összedolgozni,
  • közben a tejet adagolva teszem hozzá,
  • az összeállt tésztát a gyúródeszkán pár percig tovább gyúrom,
  • letakarva egy órán át pihentetem,
  • a megkelt tésztát kb. 3 mm vastag négyzetté nyújtom,
  • tetejét vékonyan megkenem olajjal,
  • félbehajtom a tésztát,
  • derelyevágóval téglalapokat vágok belőle,
  • téglalapok közepét két helyen bemetszem,
  • a tészta két végét áthúzom a bemetszésen,
  • egy mély edényben 2-3 cm magasságban olajat forrósítok,
  • a tésztákból egyszerre csak 2-3 db-ot teszek bele, hogy kényelmesen elférjenek,
  • mindkét oldalukat pirosra sütöm,
  • még melegen porcukorral megszórom,
  • házi baracklekvárral tálalom.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönöm a kiváló receptet Wolf Mártának!

Az eredeti recept az Limara pékség oldalán:

 

  • 48
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  
  • 48
  •  
  •  
  • 5
  •  
  •  

Nézd meg ezeket is!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő + 12 =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás