Csokis keksz recept Márta módra

Egy csokis keksz recept mindig jól jön. Hátha még a világ legegyszerűbb és legfinomabb csokis kekszéről van szó. Wolf Márta, a recept megosztója szerint ugyanis egyáltalán nem túlzás a két leg jelző. Próbáljuk ki és kiderül, valóban így van-e! Itt a csokis keksz recept!

csokis keksz recept

Csokis keksz recept – legegyszerűbb és legfinomabb

“A világ legegyszerűbb és – szerintem – legfinomabb csokis keksze.” – ajánlotta Wolf Márta

Hozzávalók

  • 10 dkg vaj,
  • 15 dkg cukor,
  • 20 dkg liszt,
  • teáskanál sütőpor,
  • mokkáskanál szódabikarbóna,
  • csipet só,
  • 2 púpos evőkanál kakaópor,
  • 1 egész tojás,
  • 4-8 evőkanál tej,
  • 1 evőkanálnyi kandírozott narancshéj (vagy apró csoki darabok, vagy mazsola stb. stb. – ami van).

Elkészítése

  • Vajat mikroban felolvasztani és elkeverni benne a cukrot
  • Egy nagyobb tálban összekeverni a lisztet, sütőport, szódabikarbónát, sót, hozzáadni a cukros vajat, a tojást és a tejed adagolni, hogy a masszát fakanállal összedolgozva egy sűrű, de még keverhető legyen. (Keményebb, mint egy nokedli tészta!!!)
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe, két kanál segítségével halmokat rakunk, egymástól legalább 5-6 cm távolságba.
  • A kanállal lenyomogatjuk, ujjunkkal kör alakúra formázgatjuk, hogy kb. 5-6 cm átmérőjű korongok legyenek. Kb. 24 db lesz ebből a mennyiségből.
  • A sütőt 170 fokra előmelegítjük, légkeveréssel és kb. 12-15 percig sütjük.
  • Ha ujjunkkal óvatosan megnyomjuk, még egy picit puha legyen a közepe. Aztán ez majd megkeményedik, mire kihűl.

Még néhány információ a formázáshoz: Inkább ragacsos/keménykés. a tészta. Egyik kanállal kiemeled a tálból, másikkal lekotrod róla, már bele a tepsibe. Ott az ujjammal szétlapogatom és kicsinosítom, hogy a széle kör alakú legyen. Kb. 5-6 cm átmérőjű és max. 1 cm vastag. És messze legyenek egymástól, legalább 3-4 cm-re, már szétnyomkodottan. Megnőnek. Gyorsan megy, csak leírni hosszú …. 🙂

Nagyon finom……

Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!

Nézd meg ezeket is!

Szívesen megosztanád te is kedvenc receptedet? Küldd el egy jó minőségű fénykép kíséretében a nagyjuco@balkonada.hu email címre vagy töltsd fel Kertemből tálalva Facebook csoportunkba és hamarosan megjelenítem itt a blogon.
Csatlakozz a Burjánzó balkonok és kertek Facebook csoportunkhoz, hogy ne maradj le semmilyen fontos növénygondozási információról, érdekességről és feltehesd a kérdéseidet!

Iratkozz fel a Balkonada hírlevélre, hogy a növénygondozási információk és a receptek eljussanak hozzád!

Ne felejts el feliratkozni a videó csatornámra!

Nagy Jucó

Nagy Jucó (Nagy Judit e.v.) vagyok virágos és utazós blogger, a virágosok marketinges jobb keze és a virágkultúra népszerűsítésének utazó nagykövete.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

7 − három =

A weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezd a sütik használatát, vagy zárd be az oldalt. További információ

Az Uniós adatvédelmi törvény értelmében tájékoztatlak, hogy a balkonada.hu honlapon "cookie"-kat, magyarul vagy "sütiket" használunk. A sütik kicsi, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el a számítógépeden, hogy minél egyszerűbbé és személyre szabottá tegye számodra a böngészést.
A sütiket bármikor letilthatod vagy újra engedélyezheted a böngésző beállításaiban. Amennyiben a tiltást nem teszed meg, illetve ha a "Rendben" feliratú gombra kattintasz, azzal elfogadod a sütik használatát.

További információért a sütikről és az adatkezelésről kattints az alábbi linkre:
Adatkezelési tájékoztató

Bezárás