Almás-túrós fánk kukoricaliszttel

Farsang idején igen népszerű édesség a fánk, nem véletlen, hogy sok receptet mutattam már itt a blogon. Sőt, a legjobb fánkokból is készítettem már egy összefoglalót. Most egy igazán különlegeset mutatok, egy tipikus őszi fánk receptjét. Olvass tovább az almás-túrós fánk kukoricaliszttel receptjéért!

Almás-túrós fánk kukoricaliszttel

Almás-túrós fánk kukoricaliszttel

“Egy újabb fánk recept…😋🍩…kukoricaliszttel! 😉
Ráadásul könnyen, gyorsan elkészíthető, ízletes finomság. Leves után, második fogásként fogyasztottuk.
Készítsétek el Ti is!” 🍎🍏🍩 – szólt Illésné Nagy Mária ajánlója.

Hozzávalók

  • 25 dkg túró,
  • 3 tojás,
  • 2 dl tejföl,
  • csipet só,
  • 2 evőkanál kristálycukor (ízlé szerint nádcukor vagy édesítőszer),
  • 1 citrom reszelt héja,
  • kb. fél citrom leve,
  • 2 alma,
  • 30 dkg kukoricaliszt,
  • 1 sütőpor,
  • ízlés szerint mazsola adható hozzá,
  • étolaj a sütéshez.

Elkészítése

  • A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a tojásokat, a tejfölt, fakanállal összekeverjük.
  • A cukrot, reszelt citromhéjat belekeverjük, a 2 almát belereszeljük, citromlevet facsarunk az almára és összekeverjük.
  • A kukoricalisztet a sütőporral elvegyítjük és kisebb adagokban a masszához keverjük.
  • 30 percig pihentetjük.
  • Közepesen forró olajba szaggatjuk egy evőkanállal, 3/4 részéig töltsük a kanalat.
  • Süssük pirosra, ellenőrizzük, hogy átsült-e alaposan, papírkéztörlőre szedjük ki.
  • Fahéjjal elkevert porcukorral meghinthetjük.
  • Lekvárt is kínálhatunk hozzá.

Melegen és hidegen fogyasztva is nagyon finom, ízletes fánk.
Jó sütögetést, jó étvágyat kívánok! 🙂

Forrás: Blikk Nők hetilap

Nagyon köszönjük a kitűnő recepetet Illésné Nagy Máriának!

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük