Legszebb illatos virágú évelőnövények

A kertünket évekig díszítő növények ranglistáján igen előkelő helyet foglalnak el az illatos évelőnövények. Ezek nem csak szép színükkel, virágformájukkal, hanem csodálatos illatukkal is tartósan a kert ékei. Már mutatom is a legjobb méhcsalogató virágokat.

illatos virágú évelőnövények - levendula

Legszebb illatos évelőnövények

Az illatos növények ültetésénél nem feledkezhetünk meg a kert egyéb kis lakóiról sem. A legszínpompásabb kert is élettelennek tűnik, ha nem látogatják a repkedő méhecskék és pillangók. Elég csupán pár illatozó virág és máris megjelennek a kert kedves kosztosai a pillangókat és a méhek is.

Az egynyári növények között szép számmal találunk illatozókat, de ezeket minden évben újra kell vetni. A csodatölcsér (estike), a fülesternye (mézvirág), este illatozik intenzívebben, míg például a hajnalkát leginkább a reggeli órákban érdemes szimatolni. A bársonyvirág (büdöske) és kakassarkantyú (szunyogűző) illata nem balzsamos, inkább bántó, de épp ezért alkalmasak a rovarok távoltartására.

A teleltetésre váró növények között is szép számmal találunk illatozókat. Elég csak a mediterrán citrusfélékre, egyes leander fajtákra vagy az angyaltrombitára gondolni. Tartásuknak fontos gátja, hogy fagymentes helyet kívánnak a téli hónapokban.

Az évelőnövények hatalmas előnye, hogy fagytűrőek, ezért nem kell évről évre a magvetéssel vagy teleltetéssel bajlódni. További előnyük, hogy nem túl igényesek, többnyire átlagos talajviszonyokkal és gondozással is beérik.

Évelőnövények jellegzetes illattal

Nézd meg ezeket is!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük